L'assassinat de la Claudia, la menor de 17 anys a mans del seu xicot, de 19, a Totana, Múrcia, comença a aclarir-se. No hi ha dubte que va ser premeditat i calculat, encara que finalment el jove, Johan, es va ensorrar i ha confessat en diverses ocasions els fets. Malgrat que ella mai no ho va denunciar per maltractaments, han sortit a la llum diversos detalls que podrien haver estat claus per evitar el crim.

Els detalls que indicaven que en Johan mataria la Claudia

Enganyant la Claudia, en Johan la va convèncer que anés a casa seva per tornar-li algunes pertinences que s'havia deixat allà després d'un any sencer de relació sentimental, que ella pretenia tallar el dia que la va assassinar. De fet, segons s'ha pogut saber de fonts properes a l'entorn dels implicats, en els últims mesos la relació s'havia deteriorat. El jove, de 19 anys, s'havia tornat obsessiu i malaltís amb les xarxes socials de la noia. Fins i tot la seva mare va veure com el seu fill havia canviat d'actitud i començava a témer pel seu estat emocional.

Mentre les anàlisis forenses segueixen en marxa, en Johan ha confessat com va ser el crim. Després de convèncer la Claudia que anés a casa seva, dimarts passat cap a les cinc de la tarda, va començar el pla que tenia pensat i calculat. Ja havia ocultat una navalla a la seva roba quan li va demanar a qui era la seva xicota que l'acompanyés al traster, tal com detallava La Opinión de Murcia. Una vegada dins, el jove va treure el ganivet i va apunyalar diverses vegades la menor fins que la va matar.

Commoció pel crim masclista amb una víctima menor a Totana

Després de matar-la, el noi va ocultar el cadàver sota d'uns matalassos, va amagar l'arma en un canaló i es va desfer de la roba ensangonada. A partir de llavors, va fingir normalitat, va sopar amb la seva família a casa i se'n va anar al llit. Després de la denúncia per desaparició de la Claudia, la Guàrdia Civil va anar a interrogar-lo, però ho va negar tot. Tanmateix, en tancar la porta a la policia, es va esfondrar i va confessar la seva mare: "Mama, he estat jo", després de la qual cosa ella el va delatar.

Crim Totana / EFE

La mare de la víctima està sent tractada per professionals després del xoc per la mort de la seva filla / EFE

El cos va ser vetllat al tanatori de Totana amb la gran absència de la mare de la Claudia, que està en tractament pel xoc després de l'assassinat de la seva filla de 17 anys. I comencen els detalls que contradiuen la imatge de "beneït" que tots tenien del Johan. Ara s'ha pogut saber que en més d'una ocasió, la menor va arribar a l'institut amb blaus a diverses parts del cos, encara que mai no va admetre que hagués estat el seu xicot. De fet, ella semblava no tenir-li por i explicava amb tota naturalitat que l'anava a deixar. Un altre dels detalls, de fet, va ser un amic amb qui es va creuar de camí a qui seria el seu escorxador.

Blaus i sense por: menor número 14 assassinada des de 2003

A aquest li va dir on anava sense cap temor. Combinat amb el silenci sobre la possible violència de gènere que estava patint i la ignorància del seu entorn de les lesions que podrien haver alertat els seus familiars, aquest detall hauria estat clau per protegir l'impossible: la vida de la Claudia, que va morir sense haver parlat de la por.

Per la seva part, Johan S.P. va ser detingut per la Guàrdia Civil en dimecres a la matinada després de la troballa del cadàver al traster i la confessió. Ha repetit la seva culpabilitat diverses vegades i la jutgessa ha decretat per a ell presó provisional i sense fiança davant de les clares possibilitats de fuga. De moment, s'enfronta a un delicte d'assassinat amb l'agreujant de gènere.

Crim Totana / EFE

L'assassí es troba a presó provisional després de confessar el crim / EFE

Claudia Abigail s'afegeix ara a la llista de les altres 14 menors víctimes mortals de violència de gènere des de 2003. A més, hi ha 836 adolescents en el sistema de vigilància policial d'Interior, de les quals 173 es troben en situació de risc moderat i 17 en risc alt que el seu agressor exerceixi violència greu o mortal contra elles.