El Jesús és un lladre multireincident que ha assassinat una família sencera als Estats Units. Les víctimes són un bebè de 8 mesos, la mare de 27 anys, el pare de 36 i el tiet de la petita, un home de 39 anys. L'assassí els va segrestar amenaçant-los amb una pistola i, després de dies desapareguts, s'ha complert la pitjor de les hipòtesis: han trobat els cadàvers amb signes evidents d'haver patit una mort molt violenta.

Els fets van passar la setmana passada a Merced, una ciutat de Califòrnia, als Estats Units, on la família tenia un negoci familiar. L'assassí es diu Jesús Salgado, té 48 anys i molts antecedents per delictes contra el patrimoni i robatoris. Aquest home va idear un pla per aconseguir els diners d'aquesta família i va entrar al seu local a punta de pistola. Les càmeres de seguretat van gravar com tenien les mans lligades i els obligava a pujar en un camió i, a partir de llavors, es va perdre completament el rastre.

"La nostra pitjor por s'ha acabat confirmant"

La policia de Califòrnia va demanar col·laboració ciutadana per trobar-los com més aviat millor. Van localitzar el mòbil d'una de les víctimes als afores de la ciutat. També van veure que, molt a prop d'on havien trobat el telèfon, havien fet servir una targeta de crèdit dels desapareguts. Així doncs, van centrar la cerca per la zona d'aquestes dues troballes i, dilluns de la setmana passada, es va complir el pitjor escenari possible: van trobar els seus cadàvers en un hort. "La nostra pitjor por s'ha acabat confirmant", diu el xèrif de la investigació, que encara no dona crèdit a la brutalitat de la tragèdia.

El lladre es va intentar suïcidar després dels macabres assassinats

Al cap de poca estona, van aconseguir identificar el lladre, que va ingressar a l'hospital amb un pronòstic crític, ja que s'havia intentat suïcidar després de la massacre. De moment, es desconeix quina ha estat la causa del quàdruple assassinat, però tot apunta que es tracta d'un mòbil econòmic. El que no s'expliquen els agents és per què ha emprat tanta violència i per què ha assassinat el bebè de 8 mesos, ja que la petita no tenia res a veure amb el negoci dels seus pares i del seu tiet.