Intenten matar un nen de 14 anys apunyalant-lo a la sortida d'un institut de Madrid. Ha ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu i demanen col·laboració ciutadana per identificar els agressors. La Policia Nacional té una investigació oberta i pensa que es tracta d'un nou cas de violència entre bandes juvenils, ja que el modus operandi de l'agressió és el que acostumen a utilitzar els membres d'aquests grups perillosos.

Els fets han passat aquest dilluns al migdia al districte madrileny de Puente de Vallecas. Emergències 112 ha rebut l'alerta a les 15:30: els avisaven d'un brutal apunyalament a un nen menor d'edat a la sortida d'un institut. La víctima té 14 anys, és de nacionalitat espanyola i alumne del Centro Cultural Salamantino, una escola concertada de la zona.

S'ha refugiat a l'interior de l'institut amb el ganivet clavat al coll

L'adolescent acabava de sortir de l'escola i estava davant una botiga de llaminadures quan ha estat brutalment atacat a ganivetades. Li han clavat una punyalada profunda al gluti i una altra al coll. De fet, ha començat a córrer amb el ganivet clavat al coll i s'ha refugiat a l'interior del seu institut, situat al carrer Puerto de Pajares número 6.

Els docents del centre han evitat que altres alumnes sortissin del centre per evitar que veiessin el seu company greument ferit amb el punyal clavat al coll. Ha estat llavors quan han alertat a Emergències 112.

Un nen de 14 anys ingressat greu a l'hospital després de ser brutalment apunyalat a la sortida de l'institut / Emergències Madrid

La Policia Nacional s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i li ha posat un apòsit a la ferida del gluti per frenar l'hemorràgia. Quan han arribat els sanitaris del Samur-Protecció Civil, han immobilitzat el ganivet que tenia clavat al coll per evitar danys majors. 

El nen de 14 anys està ingressat a l'hospital amb un pronòstic greu

Han aconseguit estabilitzar-lo i l'han traslladat a l'hospital Gregorio Marañón amb un pronòstic greu. Afortunadament, la seva vida no corre perill i la Policia Nacional ha obert una investigació per identificar, localitzar i detenir el o els presumptes autors dels fets.

Un enfrontament entre bandes juvenils com a hipòtesi principal

Tot i que no descarten cap hipòtesi, per les circumstàncies en què s'han donat els fets, tot apunta que es tracta d'un nou episodi de violència protagonitzat per les perilloses bandes juvenils de Madrid: els Dominican Don't Play (DDT) o els Trinitarios, que han protagonitzat molts fets similars en els darrers mesos.

Col·laboració ciutadana per identificar els autors dels fets

Els autors dels fets es podrien enfrontar a penes de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament es posi en contacte amb la Policia Nacional de Madrid, que està intentant esbrinar qui hi ha darrere d'aquest apunyalament.