Cada vegada sembla que s'està més a prop de resoldre el misteri de la desaparició del jugador de rugbi Levi Davis a Barcelona el passat 29 d'octubre. Els investigadors privats contractats pel seu entorn per buscar-lo fa setmanes que recopilen pistes i han descobert que havia vingut a la capital catalana fugint d'uns mafiosos als qui devia diners i que havia quedat amb algú a la seva arribada. A més, van poder recuperar un vídeo gravat pel mateix jove de 24 anys on confessava que li estaven fent xantatge amb unes imatges on el violaven i que la seva vida corria perill. Ara, aquests detectius han pogut esbrina qui era aquella misteriosa persona amb qui s'havia de veure a Barcelona.

Com sospitaven aquests investigadors, tot era una mentida dels mafiosos que el buscaven per fer-lo venir a Catalunya i capturar-lo. Levi Davis hauria estat víctima de l'engany d'un perfil amb una identitat falsa en una aplicació de contactes per a homes homosexuals, segons ha avançat La Vanguardia. El sospitós va crear un perfil fals a Grindr amb la foto de Levi i un nom fals per atraure'l a Barcelona. L'agència del prestigiós detectiu Gavin Burrows creu que té suficients proves digitals que donen veracitat a aquesta hipòtesi i ha entregat tota la informació a les autoritats policials que porten la investigació oficial de la desaparició. Per això, els investigadors privats confien que aquesta persona que s'amagava darrere el perfil fals sigui detinguda en les pròximes hores.

Perseguit per la màfia i víctima d'un xantatge

Levi Davis va arribar a Barcelona fugint de Londres, on devia unes 100.000 lliures esterlines a uns mafiosos somalis. En un principi es pensava que era per un deute per drogues, però es va saber que era per un xantatge quan fa uns dies es va fer públic un vídeo on el mateix jugador de rugbi ho explicava. Segons el seu relat, durant el seu pas per la versió de famosos del programa Factor X va conèixer una persona de qui es va fer amic. En una de les seves trobades, però, el va drogar i algú el va violar. Des d'aleshores li demanaven molts diners per no fer públiques les imatges de l'agressió sexual i li feien la vida impossible, fins al punt que pensava que el volien matar.