La Khawla és la menor de 14 anys que ha estat assassinada a Alcalá la Real (Jaén). El presumpte autor dels fets, un pederasta de 22 anys, ha estat qui ha alertat a Emergències. La família de la víctima havia denunciat la seva desaparició hores abans i, finalment, la pitjor de les hipòtesis s'ha complert: han trobat el seu cadàver amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Els fets han passat el dimarts. Tot ha començat quan la mare de la Khawla Elhaiba Zeroil, la víctima, s'ha començat a preocupar, ja que no tenia notícies de la menor. Per aquest mateix motiu, va decidir posar una denúncia per desaparició. Els va ensenyar una foto per si trobaven la desapareguda i gràcies a aquesta imatge l'han aconseguit identificar.

Troben el cadàver de la Khawla amb signes de violència a Alcalá la Real

A les 21:30 Emergències 112 va rebre una trucada d'Alcalá la Real, el municipi on vivia la víctima. Un home de 22 anys els alertava que havia assassinat una nena: era la menor desapareguda. Immediatament, els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets i van poder comprovar que hi havia el cos de la Khawla: estava despullada i amb signes de violència a les runes d'una església que hi ha a la zona del castell del municipi.

No ha transcendit la relació entre l'assassí i la víctima: possible agressió sexual

L'autòpsia serà determinant per saber com va morir la menor, però tot apunta que el presumpte pederasta l'ha asfixiat. Tot i que els investigadors pensen que es tracta d'un assassinat masclista, de moment, no ha transcendit quina és la relació entre l'assassí i la víctima.

Tot i que l'home ha confessat el crim, no ha donat més detalls sobre les circumstàncies per les quals l'ha comès. Encara que no hi ha cap hipòtesi 100% corroborada, no descarten que hagi estat víctima d'una agressió sexual, ja que la menor estava despullada.

La menor no apareix al registre de víctimes de violència de gènere

La Khawla, com la majoria de víctimes de violència masclista, no havia presentat cap denúncia pels fets ni apareixia al registre de víctimes de violència de gènere. Sobre el presumpte autor dels fets, tampoc té antecedents policials per maltractament.

"El poble està totalment sacsejat, devastat per aquest esdeveniment"

L'ajuntament d'Alcalá la Real ha decretat tres dies de dol: "El poble està totalment sacsejat, devastat per aquest esdeveniment", explica l'alcalde, que encara no dona crèdit a què ha passat.

El pederasta està detingut per la Guàrdia Civil

Actualment, el presumpte pederasta i assassí està detingut a l'espera de passar a disposició judicial. La Guàrdia Civil té una investigació oberta per saber més detalls sobre les circumstàncies d'aquest tràgic succés.