Un home tenia un laboratori des d'on elaborava i distribuïa gominoles tradicionals, però que contenien una sorpresa: eren de marihuana. La Guàrdia Civil ha detingut l'individu al seu xalet de Coma-ruga, a El Vendrell (Baix Penedès, Tarragona), on havia muntat la fàbrica de droga. Durant la inspecció, els agents han trobat més de 240 llaminadures, una plantació de marihuana i dotze quilograms de 'maria' preparada per a ser processada. 

La Guàrdia Civil no ha especificat el temps que l'ara detingut feia que desenvolupava aquesta activitat il·legal, la qual, si no hagués estat per l'avís d'un familiar, hauria passat desapercebuda. La investigació, de fet, va començar arran que un familiar de l'investigat generés una addicció cap a les gominoles de 'maria', i donés l'avís a les autoritats per tal que ho investiguessin. La parella del detingut també està essent investigada, segons ha pogut saber l'ACN. 

Llaminadures perilloses que "no es distingeixen" de les tradicionals

Les llaminadures fabricades i distribuïdes des del laboratori artesanal que l'investigat havia muntat al seu xalet contenien una alta concentració de THC,  la substància activa de la marihuana. Les gominoles no tenien etiqueta de composició i, per tant, els consumidors desconeixien els seus ingredients, tot i que podien intuir que no es tractava de gominoles tradicionals i que podien contenir substàncies estupefaents. Un familiar del detingut, de fet, va començar a consumir els dolços, fins al punt que va desenvolupar una addicció cap a les llaminadures, i va ser aleshores quan va alertar la Guàrdia Civil que hi havia alguna cosa estranya en aquells dolços. 

Els agents que s'han fet càrrec de la investigació han assenyalat que les gominoles podien ser perilloses perquè són idèntiques a les gominoles tradicionals, i que distingir-les és "pràcticament impossible", segons ha sabut l'ACN. Les primeres dades situen la majoria de consumidors a la zona nord de la demarcació de Tarragona. 

Confiscades 240 gominoles, marihuana i bolets al·lucinògens

La Guàrdia Civil ha intervingut en el xalet on residia el detingut i la seva parella, també investigada. Durant l'escorcoll, els agents han pogut comprovar que l'home tenia un laboratori plenament funcional i equipat amb la maquinària necessària elaborar les llaminadures de droga. L'home, a més del laboratori, on tenia 247 gominoles preparades per a la seva venda, també tenia una plantació de marihuana amb 74 plantes, i dotze quilograms de 'maria' igualment processada per afegir als dolços. Els agents han localitzat, per últim, bolets al·lucinògens, tota mena de material per al cultiu de les plantes i substàncies per fer les barreges. 

Vendrell Fabrica Droga Gominoles Llaminadures Marihuaba
El laboratori del detingut estava equipat amb tot el material necessari per al cultiu de marihuana i la fabricació de les gominoles de droga. Els agents han confiscat 247 gominoles ja preparades per a ser distribuïdes, 74 plantes de marihuana, bolets al·lucinògens i dotze quilograms de 'maria' processada. La Guàrdia Civil ha assenyalat que és "pràcticament impossible" distingir les gominoles de droga de les tradicionals. / ACN, Guàrdia Civil

L'acusen d'un delicte contra la salut pública

L'home ha estat detingut acusat d'un delicte contra la salut pública pels fets descrits anteriorment; la seva parella, tot i que no està detinguda, està sota investigació. L'individu ha passat a disposició del jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell.