Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana als municipis d'Albinyana i el Vendrell (Baix Penedès, Tarragona), on han confiscat mil cinc-centes plantes de marihuana. Els quatre homes i la dona detinguts, a qui acusen de pertinença a un grup criminal i d'un delicte contra la salut pública, també s'havien enganxat al comptador del seu veí, provocant-li danys en la collita per un valor de 22.000 euros. 

La investigació era oberta des de finals de l'any 2021, quan diversos veïns van alertar a la policia catalana que una casa desprenia una forta olor de marihuana, fet que aixecava sospites sobre l'activitat que realment es duia a terme dins la casa. El passat dimecres divuit de maig, els Mossos van realitzar les entrades als habitatges ocupats pels membres del grup criminal, i van detenir-ne els membres, quatre homes i una dona d'entre vint-i-cinc i quaranta-set anys. Els agents van intervenir aproximadament vuitanta-vuit quilograms de marihuana en diversos estats, així com mil cinc-centes plantes. 

Els criminals s'havien enganxat a la llum del seu veí

El veí d'una de les cases on es cultivava la marihuana per a la seva posterior venda i distribució va denunciar que el seu sistema elèctric no funcionava bé, i que això li impedia regar correctament les seves vinyes. L'home desconeixia que els seus veïns s'havien connectat de manera il·legal al seu comptador d'electricitat i li havien estat robant l'energia durant mesos. Amb tot, la collita del veí va quedar malmesa, i els danys ocasionats arriben als 22.000 euros. Els membres del grup criminal, a més dels delictes que els imputen de pertinença a un grup criminal i contra la salut pública, sumen també el de defraudació de fluid elèctric

La investigació va començar l'any 2021

El mes de novembre de 2021, els Mossos d'esquadra van iniciar una investigació arran de les alertes que diversos veïns del Vendrell (Baix Penedès, Tarragona) havien fet arribar. Segons els testimonis, hi havia una casa que desprenia una forta olor de marihuana, la qual no es podia correspondre amb un consum esporàdic per part dels seus habitants, sinó més aviat a algun tipus d'activitat il·lícita. Els Mossos van obrir la investigació i, durant els mesos que van estar vigilant la casa, van poder comprovar que, a banda de la forta olor de cànnabis, les portes sempre estaven tancades i les finestres abaixades. A més a més, se sentia soroll de maquinària, concretament d'aires condicionats, provinent de la casa. Tots aquests indicis van confirmar les sospites dels veïns i dels Mossos: la casa era una plantació de marihuana. Els agents van detectar una segona casa en el municipi d'Albinyana, que també era propietat de les persones de la casa del Vendrell, i on també es cultivava marihuana. 

Planatcio Marihuana Vendrell Mossos
Imatges d'una de les plantacions de marihuana que els membres del grup criminal havien muntat al Vendrell i a Albinyana / Mossos

Més de vuitanta quilograms de marihuana interceptats, i 1.500 plantes confiscades

Un cop recollits tots els indicis que demostraven l'activitat il·legal que les quatre persones estaven duent a terme, els Mossos van entrar als dos habitatges el passat dimecres per realitzar les inspeccions i intervencions corresponents. En una de les cases, els agents van requisar prop de vuit-centes plantes de marihuana, a més de vint quilograms de cabdells preparats per a ser venuts, i vint-i-tres quilograms de cabdells que estaven en procés d'assecatge. A la segona casa, van requisar set-centes trenta plantes de marihuana. A més, també van trobar trenta quilograms de cabdells i quinze de cànnabis molt. En total, els Mossos van requisar mil cinc-centes plantes de marihuana, i vuitanta-vuit quilograms de cànnabis en diferents estats. 

Mossos Desmantellen Plantacio Marihuana Vendrell
Agents dels Mossos d'Esquadra en la intervenció que van realitzar als dos xalets el passat dimecres dinou de maig / Mossos

Els investigats van passar a disposició judicial del jutjat de guàrdia del Vendrell. El jutge de guàrdia va decretar la llibertat amb càrrecs per a tots els detinguts, que han estat alliberats durant el dia d'avui.