Els robatoris de rellotges no paren a Barcelona. Un turista de nacionalitat estrangera va denunciar haver estat víctima d'un violent robatori en el qual li havien sostret el seu rellotge, valorat en 36.000 euros, el passat diumenge dotze de juny. Els Mossos d'Esquadra han pogut detenir a dues persones com a presumptes autores del robatori, gràcies al fet que la víctima les havia fotografiat casualment abans del robatori. No obstant això, hi ha una altra persona implicada que roman en cerca i captura. 

Tres homes, dos dels quals ja han estat detinguts, van cometre un robatori violent amenaçant i intimidant a un turista estranger per tal de robar-li el seu rellotge, valorat en 36.000 euros. Per casualitat o destí, la víctima havia fotografiat els seus atacants instants abans, i això ha permès que s'hagin pogut detenir la majoria d'ells. Els Mossos no han confirmat si, amb la detenció, han aconseguit també recuperar el rellotge. 

Barcelona, capital de furts

Els fets van tenir lloc el passat diumenge dotze de juny passat el migdia. La víctima, de qui no ha transcendit informació com ara el gènere o la nacionalitat, gaudia d'un cap de setmana de vacances a la ciutat comtal i voltava per la plaça de la Mercè, al districte de Ciutat Vella quan tres joves van assaltar-lo amb molta agressivitat. Els tres individus van amenaçar i intimidar el turista fins que van aconseguir fer-se amb el rellotge que duia, el qual, segons ha informat la policia catalana, està valorat en 36.000 euros. L'endemà, i en el mateix districte, es va produir un altre robatori: en aquest cas, un rellotge Hublot de 8.000 euros. 

Els presumptes lladres, reincidents per successos similars

La víctima del robatori, de casualitat, havia captat en diverses fotografies als autors del robatori. Després de l'assalt, l'home va acudir a una comissaria dels Mossos d'Esquadra per denunciar els fets dels quals havia estat víctima. Per sorpresa dels agents que el van atendre, l'home també va ser capaç de proporcionar els rostres dels presumptes atacants, ja que els havia fotografiat instants abans que l'assaltessin. 

Amb les imatges dels presumptes autors del delicte, a qui els Mossos tenien plenament identificats per delictes anteriors, els agents van desplaçar-se fins al mateix lloc dels fets, a la plaça de la Mercè. Dues hores després de l'atracament, cap a les 15:00 hores de la tarda, els dos individus van ser detinguts per la policia com a presumptes autors del robatori. Els detinguts són dos homes de 23 i 27 anys; ambdós són lladres multireincidents, amb dos i nou antecedents respectivament per successos similars, segons han confirmat els Mossos a ElCaso.cat. Els dos presumptes lladres van ingressar a presó. 

Malgrat les dues detencions, una tercera persona implicada en els fets va aconseguir escapolir-se i la policia no l'ha pogut localitzar encara. Els Mossos tampoc han aclarit a aquest mitjà si s'ha recuperat el rellotge de 36.000 euros o si, per contra, també està desaparegut, com el tercer implicat del robatori. 

Un altre robatori violent aquest matí

Aquest matí, aquest mitjà ha tingut constància d'un altre robatori amb violència ocorregut a Barcelona. Un lladre ha assaltat a dues dones que passejaven pel Parc de la Primavera, a Montjuïc, i ha volgut robar el penjoll que una d'elles duia. La dona s'ha resistit i ha forcejat amb el seu atacant, el qual l'ha llençada per les escales. La víctima presenta ferides de diversa consideració a conseqüència de la caiguda.