Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per aclarir qui són els lladres que es van emportar el Hublot de 43.000 euros que portava, pel carrer dels Lledó de Barcelona, al districte de Ciutat Vella, un turista nord-americà, la setmana passada. En un primer moment va dir que el rellotge tenia un valor 800.000 euros -era el més car que s’havia robat mai a Barcelona, però després les investigacions dels Mossos en van rebaixar el preu- i que l’havien atacat quatre persones, però les imatges -a les quals ha tingut accés ElCaso.cat- semblen mostrar un escenari més diferent. El robatori dura 3 segons

 

Igualment, el que sí que està clar és que com a mínim una persona, un jove, es va acostar per l’esquena al turista, que sortia de dinar i anava cap al seu hotel, amb la seva família, i li va robar el rellotge, un Hublot d’alta gamma, tot i que no del valor que ell mateix havia dit. Els Mossos d’Esquadra, malgrat la confusió inicial, mantenen oberta una investigació per aclarir els fets i intentar identificar i detenir els lladres, que es van poder escapar.

Dos robatoris violents de rellotges més

Tot i que segur que n’hi ha més, aquest dilluns s’han conegut dos casos més. Un a la Via Laietana, ahir diumenge. Un lladre es va emportar un rellotge de 200 euros després d’atacar un turista al mig del carrer. Pitjor part es va emportar un noi jove a les Corts, on un grup de lladres el van assaltar i es van emportar el seu rellotge i altres objectes, després de trencar-li la cara. L’home va haver de ser traslladat a un hospital, ferit greu. En els dos casos, no s’han fet detinguts.

Dotze lladres detinguts aquest cap de setmana

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest cap de setmana dotze lladres multireincidents a Barcelona en el marc del Pla Tremall contra la multireincidència, segons ha explicat la policia catalana, que no ha volgut donar detalls de les nacionalitats dels lladres detinguts. La policia catalana ha hagut de difondre aquestes detencions després de l’alarma social creada per aquests robatoris, cada cop més violents, que perpetren en una Barcelona fora de control els lladres de rellotges.

Entre tots els detinguts acumulen 94 antecedents policials. S’han realitzat vuit detencions, és a dir, alguns d’aquests delinqüents van ser detinguts sols i altres ho van ser en grup. La majoria dels casos es va correspondre a intents de robatori d’una motxilla o a l’estrebada d’un mòbil o un rellotge. El gruix de les detencions es va fer als districtes de Ciutat Vella, l’Eixample i Sant Martí, segons les mateixes fonts.