La fotografia d’una bicicleta recolzada en una barana a la zona de penya-segats del cap de Peñas podria fer un gir inesperat a la desaparició de Sandra Bermejo. En aquesta imatge, feta per un ciclista l’endemà que la psicòloga fos vista per última vegada, apareix una noia al fons que té unes característiques físiques molt similars a les de la jove desapareguda. Se la veu caminant en una zona rocosa molt perillosa i a la qual està prohibit accedir. La família de Sandra Bermejo ja ha sol·licitat un estudi i més proves pericials perquè es confirmi o es desmenteixi que és ella la persona que surt a la fotografia.

Les metadades del telèfon mòbil del ciclista han confirmat que va fer la fotografia a les 10.15 hores del 9 de novembre, el matí següent a la desaparició. L’home va guardar la imatge al seu dispositiu i també la va compartir a les xarxes socials. Els pares i els familiars de Sandra Bermejo han intentat analitzar-la per determinar si és ella, però no ho poden afirmar ni descartar i han demanat ajudar als investigadors. També a qualsevol persona que pugui tenir alguna informació d’aquell matí o, en cas que la noia de la imatge no sigui la desapareguda, a la dona que apareix a la fotografia. Consideren clau identificar-la per si pot aportar noves pistes o per descartar aquesta possible prova.

ultima foto sandra bermejo
Imatge feta per un ciclista on apareix una dona amb un físic molt similar al de Sandra Bemejo. / Foto: SOS Desaparecidos

La fotografia va ser feta a la mateixa zona on el telèfon mòbil de Sandra Bermejo va deixar d’emetre senyal al voltant de les cinc de la tarda del 8 de novembre. Segons els familiars, aquesta no és una dada rellevant, ja que existeixen molts punts sense cobertura al cap de Peñas o el va poder apagar ella voluntàriament com acostuma a fer quan està en una reunió. Tampoc es mostren satisfets amb com els investigadors estan portant la desaparició, començant pel fet que no s’ha interrogat els pescadors que afirmen haver vist dos cotxes al costat del de Sandra durant la matinada següent a què desaparegués.

Revisaran els missatges de WhatsApp i els contactes de Tinder

D’altra banda, segons informa Caso Abierto, el magistrat del jutjat d’instrucció número 3 de Gijón ha ordenat a la companyia telefònica Orange que els entregui un duplicat de la targeta SIM de Sandra Bermejo per poder tenir accés als seus missatges de WhatsApp i els seus contactes de Tinder. A més, sol·licita el tràfic i la localització de les trucades que va fer des de l’1 d’octubre fins al 6 de novembre, per saber amb qui va parlar i on es trobava en cada moment.