Busquen un assassí en sèrie que mata homes gais a Bilbao (Biscaia). Ha assassinat quatre homosexuals en els darrers mesos i els investigadors pensen que hi ha més víctimes que encara no han estat identificades. L'homicida sempre fa servir el mateix modus operandi: contacta amb les víctimes per una aplicació de cites, els droga fins a matar-los i, posteriorment, roba els diners dels seus comptes bancaris.

Tot va començar l'octubre de l'any passat quan un home de 43 anys va morir en estranyes circumstàncies a Bilbao. A la primera autòpsia es va determinar que la causa de la mort era una parada cardiorespiratòria i l'Ertzaintza no li va donar més importància. No obstant això, els dies posteriors a la mort, els familiars de la víctima van veure que algú havia buidat els seus comptes bancaris.

Descobreixen quatre víctimes de l'assassí de gais de Bilbao

Va ser en aquell moment quan li van fer un segon anàlisi forense i van poder determinar que l'havien drogat amb èxtasi líquid, la droga típica dels casos de submissió química. Els policies van obrir una investigació per esbrinar qui hi havia darrere d'aquest estrany succés i de seguida van poder comprovar que hi havia tres persones més que havien viscut una situació molt similar.

El modus operandi de l'assassí d'homosexuals del País Basc

El que tenien en comú les quatre víctimes és que tots eren homes homosexuals que estaven donats d'alta en una famosa aplicació de cites, eren del centre de Bilbao i havien mort, aparentment de manera sobtada, tot i que més tard, es va demostrar que havien estat drogats abans de morir i que, per tant, es trobaven davant d'un assassí en sèrie.

L'home drogava a les víctimes per saber els seus comptes bancaris

El testimoni d'un supervivent ha estat clau per la investigació. Es tracta d'un home que va quedar amb el presumpte assassí fa sis mesos i que va aconseguir fugir d'ell demanant ajuda als veïns. Els agents de l'Ertzaintza treballen amb la hipòtesi principal que l'home drogava a les víctimes per saberl les claus dels seus comptes bancaris i, posteriorment, els matava i es feia transferències de diners.

Sospiten que altres quatre víctimes han mort en les mateixes circumstàncies

El cas es troba sota secret de sumari i, de moment, no s'ha fet cap detenció. L'Ertzaintza està intentant esbrinar si hi ha més víctimes de l'assassí en sèrie de Bilbao, ja que sospiten que hi ha altres quatre víctimes que han mort en les mateixes circumstàncies.

Ertzaintza
L'Ertzaintza busca un assassí d'homosexuals en sèrie que ha matat quatre homes a Bilbao (Biscaia) per robar-los els diners del compte corrent / Arxiu

El sospitós ja ha estat identificat

Si es confirma la presència d'èxtasi líquid als cadàvers d'aquestes noves víctimes, estaríem parlant d'un total de vuit gais assassinats per un veí de Bilbao. El sospitós ja ha estat identificat, però, de moment, encara no hi ha indicis sòlids per poder-lo detenir.