Un home ha estat detingut a Alacant per fer-se passar per un agent de la Policia Nacional i robar els estalvis a una refugiada d'Ucraïna. L'han enxampat gràcies a les càmeres de seguretat de la zona i han pogut comprovar que es tracta d'un home amb molts antecedents policials i l'han arrestat com a presumpte autor dels fets.

Els fets van passar la setmana passada als jardins de la Diputació Provincial d'Alacant. La víctima, una dona de 64 anys i refugiada de la guerra d'Ucraïna, estava fent fotos quan, de cop i volta, l'home se li va apropar amb una actitud molt amenaçadora dient-li que era policia i que tenia moltes sospités que estava venent cocaïna per la zona.

La dona, atemorida, li va entregar la motxilla i el lladre la va buidar i, en veure que no hi portava res de valor, li va dir que s'havia de treure la jaqueta per saber si tenia la droga amagada a les butxaques. Va ser en aquell moment quan va poder comprovar que portava una bosseta just a sota del jersei

El lladre va fingir ser un agent de la Policia Nacional per robar-li els diners

El presumpte autor dels fets, un home de 46 anys de nacionalitat romanesa, li va dir que sospitava que la cocaïna estava amagada en aquella bosseta i li va demanar que li deixés comprovar. Per fer l'espectacle més creïble, va fingir que estava parlant per telèfon amb un altre agent. Aprofitant el temor de la víctima, en un moment de distracció, va aconseguir treure-li tots els diners i tornar-li la bosseta fent-li pensar que a l'interior estaven tots els seus diners.

La refugiada d'Ucraïna descobreix que li han robat tots els diners

Tot seguit, li va dir que no hi havia cap problema, però que l'endemà havia de tornar al mateix lloc i entregar-li tots els documents personals. La víctima va tornar a casa i va ser llavors quan va comprovar que havia estat víctima de l'engany i que l'home li havia robat tots els diners. Immediatament, va anar a la comissaria de la Policia Nacional a denunciar-ho tot. 

El lladre és un home amb molts antecedents policials

Va aportar una descripció detallada del lladre i els agents van obrir una investigació per localitzar-lo com més aviat millor. Van revisar les càmeres de seguretat de la zona i de seguida el van identificar: es tracta d'un home amb molts antecedents policial.

Podria estar relacionat amb altres robatoris similars de la zona

El van localitzar i, malgrat la resistència que va oposar, finalment, el van aconseguir detenir com a presumpte autor dels fets. En els darrers mesos, s'han produït robatoris amb les mateixes característiques i els agents no descarten que hagin estat comesos per la mateixa persona.