Marin Egeu Sabau, popularment conegut com "el pistoler de Tarragona", finalment rebrà l'eutanàsia. Aquesta notícia arriba després d'una llarga batalla legal, en la qual les víctimes del pistoler demanaven que l'individu no rebés l'eutanàsia, ja que, si moria, se les "privaria d'un judici just". Finalment, però, l'Audiència Provincial ha desestimat els recursos d'apel·lació interposats per les persones afectades, confirmant així el dret del pistoler a rebre una mort digna i assistida. El Centre Penitenciari de Terrassa ha confirmat al Jutjat d’Instrucció número 5 de Tarragona la decisió que el pistoler rebi l'eutanàsia, i ha fixat una data, molt més aviat del que tothom esperava. 

Les víctimes es mostren contràries a la resolució judicial segons la qual Marin Egeu Sabau té dret a rebre l'eutanàsia, ja que, si això succeeix, la causa s'arxivarà, tal com es preveu en el codi penal. No obstant això, i en cas que finalment l'home mori de manera assistida, les persones afectades podran rebre una compensació econòmica, segons apunta l'advocat de Marin.

El pistoler de Tarragona rebrà l'eutanàsia el pròxim 23 d'agost

La data fixada perquè Marin Egeu Sabau, el pistoler de Tarragona, rebi l'eutanàsia, és el pròxim dimarts 23 d'agost. La Comissió de Garanties i Avaluació, l'òrgan que s'encarrega de decidir si una persona pot morir de manera assistida, ja confirmava a principis de mes que l'individu compleix tots els requisits, o punts clau, necessaris per a l'autorització d'aquest procediment: conviure amb un patiment físic greu, que aquest sigui crònic i impedeixi fer vida normal i, per últim, que la persona afectada sigui conscient de la situació.

L'advocat del pistoler de Tarragona està satisfet amb la resolució judicial

Egeu Sabau havia de rebre l'eutanàsia a finals del passat mes de juliol, però el procés va quedar aturat perquè les víctimes van presentar un recurs segons el qual sol·licitaven que l'home fos jutjat abans de rebre la mort assistida. Malgrat la lluita de les víctimes i persones afectades, els tribunals han desestimat els seus recursos, confirmant així el desig del pistoler de rebre una mort digna. La decisió de l'Audiència Provincial, segons apunta l'advocat d'Egeu Sabau a l'ACN, és "ferma". Malgrat tot, el Tribunal Constitucional encara pot acceptar els recursos interposats per les víctimes, però l'advocat defensor del pistoler considera "molt improbable" que el procés torni a paralitzar-se. En declaracions al mateix mitjà, l'advocat es mostra molt satisfet que el dret a una mort digna prevalgui per damunt de qualsevol causa penal. 

Les víctimes es mostren contràries a la decisió i consideren que no se'ls respecten els drets

Marin Egeu Sabau, un home de 28 anys procedent de Romania, va protagonitzar un mediàtic succés mesos enrere, quan va intentar assassinar a cinc companys de feina perquè l'havien fet fora, i, seguidament, es va atrinxerar en una masia de Riudoms (Baix Camp). Marin va atacar-los amb diverses armes de foc, en un sonat tiroteig en el qual, si bé no va morir ningú, el pistoler va quedar ferit de gravetat. Des d'aleshores, l'home pateix seqüeles que li provoquen molt dolor físic i té problemes de mobilitat arran de l'amputació d'una de les seves cames, motiu pel qual va sol·licitar l'eutanàsia. Les víctimes que gairebé moren a mans de Marin, tanmateix, es mostren contràries a la decisió dels jutges i consideren que no s'està respectant el dret a la tutela judicial efectiva, perquè, en cas de rebre l'eutanàsia, mai podrà pagar ni compensar les víctimes pel que va fer. L'advocat de Marin, no obstant això, manté que les víctimes podran reparar-se rebent una compensació econòmica.