Novetats del pistoler de Tarragona: comença el compte enrere per decidir si rep l'eutanàsia. La decisió es prendrà el dijous vinent i, segons la Comissió de Garanties i Avaluació, l'òrgan encarregat de decidir si una persona pot morir de manera assistida, compleix amb els tres punts clau per autoritzar aquest procediment.

Aquests tres requisits son el de conviure amb un patiment físic greu, que aquest sigui de manera crònica i que impedeix fer vida normal i, finalment, que la persona afectada sigui conscient de la situació. Segons avança la Cadena Ser, la Generalitat de Catalunya ha ratificat la decisió de què Marin Eugen Sabau rebi l'eutanàsia per complir amb tots els punts que es demanen en aquests casos.

El pistoler de Tarragona va intentar matar els seus excompanys de feina

Aquest home, de 46 anys i natural de Romania, treballava en una empresa de seguretat privada com a vigilant, però el van fer fora. Aquest va ser el motiu que el va impulsar a intentar matar els seus excompanys disparant-los a l'oficina de Tarragona. Després dels fets, es va amagar en una masia de Riudoms (Baix Camp) fins que els Mossos el van neutralitzar.

Està acusat de cinc homicidis en grau de temptativa, de tinença il·lícita d'armes i d'atemptar contra els agents de l'autoritat. Quan els agents el van neutralitzar va quedar ferit crític i, des de llavors, està ingressat a l'hospital penitenciari de Terrassa (Vallès Occidental). Les seqüeles físiques del succés del 14 de desembre li impossibiliten fer vida normal: no pot caminar perquè té una cama amputada i té un dolor crònic.

Les víctimes van presentar un recurs per evitar l'eutanàsia de Sabau

Per aquests motius, va demanar l'eutanàsia i els metges d'institucions penitenciàries hi van estar d'acord i van començar els processos per demanar la mort assistida. Tot i que havien fixat una data, de cop i volta, el procés va quedar aturat, ja que les víctimes van presentar un recurs: consideraven que Marin Sabau havia de pagar pel que havia fet abans de morir i que, si no es feia d'aquesta manera, s'estaria vulnerant el dret a la tutela judicial efectiva.

La Generalitat dona llum verda a la mort assistida

Aquest dijous es decidirà si el pistoler de Tarragona rep l'eutanàsia o no, però tot apunta que podrà morir de manera assistida, ja que tots els informes son favorables, tant el nou informe del Departament de Salut de Generalitat de Catalunya com el del metge de l'hospital penitenciari de Terrassa i el jurista, que considera que Marin Sabau ha de poder rebre l'eutanàsia.