El pistoler de Tarragona havia de rebre l'eutanàsia la setmana que ve, però el procés ha quedat aturat, ja que les víctimes han presentat un recurs per tal que el puguin jutjar abans de la mort assistida. Així doncs, fins que no es resolguin aquests recursos, Sabau no rebrà l'eutanàsia que tenia prevista per la setmana que ve.

Segons ha pogut saber la Cadena Ser, la data que havien fixat per la mort assistida de Marin Eugen Sabau, de 46 anys i de nacionalitat romanesa, era el 28 de juliol. A vuit dies de l'eutanàsia, el procediment ha quedat paralitzat, ja que les víctimes volen que el pistoler de Tarragona sigui jutjat pel que va fer, ja que està imputat per cinc homicidis en grau de temptativa.

Marin Sabau
Marin Eugen Sabau / ElCaso

Les víctimes del pistoler de Tarragona volen que el jutgin abans de morir

Així doncs, caldrà esperar que la jutgessa instructora decideixi si accepta els recursos de les víctimes i impedeix que Sabau rebi l'eutanàsia fins que se celebri el judici. Les cinc persones que gairebé moren en el tiroteig expliquen que si Marin Eugen Sabau mor assistidament abans del judici, no s'estaria respectant el dret a la tutela judicial efectiva, ja que mai podria pagar pel que va fer ni compensar a les víctimes de cap manera.

En un primer moment, la jutgessa va explicar que el seu dret a morir de manera digna anava per sobre del que reclamaven les víctimes i que, en l'àmbit legal, no hi podia intervenir. No obstant això, després de rebre els recursos dels afectats, ha decidit que s'ho revisarà i prendrà una decisió.

Els va atacar perquè l'havien fet fora de la feina

Marin Eugen Sabau, a més dels cinc homicidis en grau de temptativa, també està acusat de tinença il·lícita d'armes i d'atemptar contra els agents de l'autoritat. Segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, el motiu de l'atac va ser que l'havien fet fora de la feina.

Després d'intentar matar els seus excompanys i els seus caps, es va atrinxerar en una masia de Riudoms (Baix Camp) fins que els policies el van neutralitzar. Sabau va quedar ferit crític i, des de llavors, ha estat ingressat a l'hospital penitenciari de Terrassa (Vallès Occidental).

El pistoler de Tarragona va demanar la mort assistida

Des de llavors, el seu estat de salut és molt complicat, ja que té seqüeles que li provoquen un gran dolor físic, no pot caminar i li van haver d'amputar una cama. Per aquest mateix motiu, ha demanat la mort assistida, però caldrà esperar a la resolució dels recursos per saber si rebrà l'eutanàsia abans del judici o no.