El pistoler de Tarragona rebrà l'eutanàsia. El tribunal considera que té dret a morir de manera assistida. Les víctimes a les quals va intentar matar van presentar un recurs al·legant que amb aquesta decisió s'estava vulnerant el seu dret a la tutela judicial efectiva. No obstant això, aquest dijous, definitivament, han decidit que no s'aturarà l'eutanàsia.

La decisió s'ha pres aquest dijous a la secció segona de l'Audiència de Tarragona, que ha desestimat els recursos d'apel·lació presentatsper dues de les víctimes, dos mossos d'esquadra, per aturar l'eutanàsia de Marin Eugen Sabau, extreballador de Securitas de 46 anys i de nacionalitat romanesa.

El pistoler de Tarragona sí que rebrà l'eutanàsia

Segons consta a l'auto judicial al qual ha tingut accés ElCaso.com, l'argumentació que donaven els agents al recurs era que si Marin Eugen Sabau rebia l'eutanàsia "se'ls privaria d'un judici just i a poder obtenir una resolució motivada i fonamentada". També argumenten que consideren que el dret a la tutela judicial efectiva hauria d'estar per sobre al dret a la dignitat del pistoler.

Pistoler de Tarragona
El pistoler de Tarragona sí que rebrà l'eutanàsia / ElCaso

Llum verda a la mort assistida de Marin Eugen Sabau

A l'auto judicial, per desestimar el recurs de les víctimes, s'explica que a l'ordenament jurídic espanyol no es contempla que un jutge pugui intervenir en la decisió personal de morir de manera assistida. També s'explica que, a efectes legals, la mort assistida té la mateixa consideració que una mort natural. D'altra banda, també cal tenir en compte que la Comissió de Garanties i Avaluació de la Generalitat ha donat llum verda a la petició de Marin Eugen Sabau.

Així doncs, el pistoler de Tarragona, acusat de cinc homicidis en grau de temptativa, de tinença il·lícita d'armes i d'atemptar contra els agents de l'autoritat, rebrà l'eutanàsia, ja que no es poden presentar més recursos ordinaris.  No obstant això, les víctimes a les quals va intentar matar presentaran un recurs d'empara al Tribunal Constitucional.

Encara no hi ha data per l'eutanàsia del pistoler de Tarragona

"És una segona batalla que el meu client ha guanyat", explica l'advocat de Marin Eugen Sabau, que s'ha mostrat molt satisfet amb la decisió de l'audiència provincial de Tarragona. De moment, encara no s'ha posat data al dia de l'eutanàsia i, mentrestant, continua ingressat a l'hospital penitenciari de Terrassa (Vallès Occidental).