Han enxampat 57 persones que fingien ser prostitutes per robar i amenaçar als homes amb els quals concretaven cites: han arribat a robar més de 650.000 euros.

57 detinguts per extorsió a usuaris de pàgines de prostitució

Els Agents de la Policia Nacional han detingut a 57 persones que, a través d'una aplicació de missatgeria i mitjançant trucades telefòniques, extorsionaven usuaris de pàgines prostitució, segons ha informat la Direcció General de Policia.

El grup criminal, al qual se li imputa un total de 243 delictes d'amenaces condicionals amb ànim de lucre, sol·licitava a les seves víctimes quantitats que oscil·laven entre els 100 i els 80.000 euros, arribant a obtenir prop de 650.000 euros amb les seves activitats il·lícites. Operaven en tot el territori nacional, encara que els seus màxims responsables es trobaven a Madrid, Màlaga i València.

Els exigien diners als usuaris

El modus operandi d'aquest grup delictiu consistia a inserir anuncis falsos en pàgines webs de contactes sexuals. Les víctimes contactaven a través d'una aplicació de missatgeria instantània i, passats uns dies, el suposat responsable de la casa de cites tornava a contactar amb els usuaris, recriminant-los que no haguessin acudit a la cita amb les noies i exigint-li els diners pel temps perdut.

Mitjançant intimidacions i amenaces, les víctimes pagaven els diners que se'ls exigia creient que, amb això, posarien fi a la situació. Però posteriorment tornaven a rebre amenaces amb l'objectiu que paguessin més diners, repetint-se aquest procés fins que, finalment, interposaven una denúncia i ignoraven les trucades i els missatges.

Finalment, la Policia Nacional els ha enxampat i els 57 detinguts es podrien enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i fins i tot penes de presó pels fets.