Gairebé dos mesos després de la desaparició de Sandra Bermejo, els seus familiars han deixat de creure en la investigació que està duent a terme la Policia Nacional. Des del primer moment, els investigadors van apuntar al suïcidi o a la marxa voluntària. Setmanes després, encara segueixen insistint en aquesta teoria i creuen que el seu cadàver apareixerà flotant al mar. L’entorn proper de la desapareguda, però, mai ha cregut aquesta hipòtesi i sempre ha defensat que és una desaparició involuntària i que ha d’haver-hi alguna persona implicada.

Asseguren que era una persona feliç i que no tenia cap motiu per suïcidar-se. A més, tenia la nevera plena de menjar, una rentadora preparada per posar a casa i plans amb amics i familiars per aquells dies. Tampoc s’acaben de creure que pogués caure accidentalment, ja que li agradava molt la natura i sortia molt a caminar per la zona de penya-segats del cap de Peñas on suposadament se li hauria perdut la pista, així que se la coneixia molt. A més, estan convençuts que aquell vespre no estava sola i algú l’acompanyava.

La família contracta uns detectius privats perquè investigui la desaparició forçosa

Els familiars de Sandra Bermejo ja no s’amaguen i demostren clarament en públic el seu desacord amb el desenvolupament de la investigació policial, ja que creuen que no estan seguint la línia correcta. Es queixen, per exemple, que no hagin interrogat els pescadors que afirmen que la matinada en què va desaparèixer hi havia dos cotxes al costat del de la psicòloga quan la resta de l’aparcament estava buit. Per aquest motiu, han decidit contractar un grup de detectius privats que investiguin altres vies i la possible implicació de terceres persones.

D’altra banda, la família també ha sol·licitat al jutjat que es faci una prova pericial i s’analitzi una fotografia feta al cap de Peñas l’endemà de la desaparició on apareix una dona que podria ser Sandra Bermejo. En la imatge, feta per un ciclista, es veu una noia de característiques físiques molt similars a les de la desapareguda caminant per una zona d’accés prohibit. Creuen que s’ha de saber si era ella o no, ja que podria ser una pista clau en la investigació.