Surten a la llum nous detalls de l'estranya mort i desaparició de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid). Cada vegada hi ha més hipòtesis sobre qui va matar a la jove de 35 anys i com va aparèixer a la cuneta de la carretera: "la persona que va traslladar el seu cos, la va moure mentre encara estava viva".

Les circumstàncies de la mort de l'Esther a Traspinedo encara no s'han esclarit. El que els metges forenses tenen clar és que el 12 de gener, el dia que va desaparèixer, va patir una mort violenta. No obstant això, no tenen clar qui la va matar ni com va aparèixer el seu cos a la cuneta de la carretera on va ser trobada.

"És escollit expressament, ja que tens visibilitat tant des de l'esquerra com des de la dreta"

Segons explica el periodista i criminòleg Nacho Abad, qui va col·locar el cos de l'Esther López de la Rosa a la cuneta, ho va fer mentre la jove encara estava viva. També ha aprofitat l'ocasió per dir que el lloc on va ser trobar el cadàver no és casual: "És escollit expressament, ja que tens visibilitat tant des de l'esquerra com des de la dreta". 

"La persona que la va atropellar, probablement la va traslladar viva"

Els informes forenses de l'autòpsia de l'Esther també determinaven que havia patit un atropellament: "L'Esther presentava una ferida al front, tenia una ferida al cap i li sortia sang per una de les orelles. Tenia el fèmur sortit del maluc i diversos cops. La persona que la va atropellar, probablement la va traslladar viva", explica Nacho Abad a Espejo Público.

Esther López de la Rosa / Redes sociales

L'Esther López de la Rosa tenia 35 anys quan va morir en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid): hi ha un sospitós que està en el punt de mira dels investigadors / Arxiu

L'Óscar, el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther

Les investigacions de la Guàrdia Civil apunten cap a l'Óscar, que va ser l'última persona que la va veure amb vida. Tot i que no està imputat, s'ha convertit en el principal sospitós del cas. La setmana passada van inspeccionar la seva casa a la cerca de noves pistes que el poguessin incriminar en la mort violenta de l'Esther i han trobat restes d'ADN que estan sent analitzades al laboratori. Si entre aquestes mostres hi troben sang de la dona, l'Óscar serà detingut immediatament.

El pare de l'Esther López assegura que la dona va ser assassinada

El cas es troba sota secret de sumari i, per tant, és molt complicat saber com avança la investigació. Així i tot, el pare de la víctima assegura que l'Esther va ser assassinada i que la van deixar agonitzant, però no ha donat més detalls sobre qui creu que és el presumpte autor dels fets per no entorpir la investigació de la Guàrdia Civil.