L'Óscar va ser l'última persona que va veure amb vida l'Esther López, la dona morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid). Cada vegada hi ha més indicis que apunten que aquest home podria ser el responsable de la mort de la jove de 35 anys. Els familiars de la víctima han demanat que l'assassí s'entregui i que no allargui més el patiment, però de moment, no ha confessat.

Tot i les mentides i contradiccions de l'Óscar, no està imputat com a presumpte autor dels fets. Així i tot, està en el punt de mira de la Guàrdia Civil. Aquesta setmana han escorcollat casa seva per veure si troben alguna pista que el pugui relacionar amb la mort violenta de l'Esther.

Troben restes de sang a casa de l'Óscar, el sospitós de la mort de l'Esther

Els gossos de la unitat canina de l'Institut Armat han trobat restes de sang a casa seva i, actualment, aquestes mostres d'ADN estan sent analitzades en un laboratori per saber si corresponen a la jove de 35 anys.

Guardia Civil Esther López Traspinedo / Europa Press

L'Esther López de la Rosa va morir en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid): el sospitós de la seva mort és l'última persona que la va veure quan va desaparèixer / Europa Press

L'Óscar esborra dades clau del seu mòbil

Segons explica Okdiario, els agents van analitzar el mòbil del sospitós i van descobrir que, els dies posteriors a la desaparició d'Esther López de la Rosa, va esborrar alguns arxius del telèfon, uns fets que no són determinants, però que fan sospitar encara més d'aquest home, que també va netejar a fons el seu cotxe els dies posteriors a la desaparició de l'Esther. Tot i la neteja obsessiva del vehicle, van trobar saliva de la dona al maleter del cotxe.

Els arxius que ha esborrat l'Óscar del seu telèfon són clau per poder investigar el mòbil i han estat esborrats a consciència per amagar dades de l'historial. Així i tot, gràcies als avenços tecnològics, els investigadors pensen que podran accedir al contingut eliminat per esbrinar si els dona alguna pista de la mort de l'Esther a Traspinedo.

Els familiars de l'Esther López de la Rosa demanen que l'assassí confessi

Els familiars i amics de la víctima han demanat que es faci justícia i que l'assassí s'entregui. "Volem que qui et va treure la vida i et va posar en aquella cuneta de manera tan vil i meditada, pagui pel que ha fet, que l'assassí confessi i no allargui més el nostre patiment", diu la seva cosina en una concentració del municipi per demanar que es faci justícia per l'Esther, ja que quatre mesos després dels fets, encara no se sap qui la va matar ni en quines circumstàncies.

L'únic imputat com a presumpte autor dels fets és Ramón el Manitas, que va estar sis dies detingut a la caserna de la Guàrdia Civil. Els investigadors cada vegada estan més segurs que ell no és qui la va matar, però la jutgessa instructora no li ha retirat les mesures cautelars.