El pare de l'Esther López, la dona morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid), ha trencat el seu silenci i ha explicat que la seva filla va ser assassinada i que la van tenir vuit hores agonitzant. També ha explicat amb tota mena de detalls com creu que la van matar i ha donat nous detalls de la investigació. Ell està convençut de qui la va matar, però cal que avanci la investigació de la Guàrdia Civil per veure si es corrobora la seva teoria.

"L'Esther va ser assassinada i punt. Això de què va ser atropellada i colpejada... La meva filla ha estat assassinada. Segons cinc metges forenses, l'Esther es podria haver salvat. La va tenir 8 hores agonitzant deixant-la morir", explica Miguel López, el pare de la víctima, a El Español, on també explica que el cos de la jove presentava un cop al cap que no va ser per l'atropellament.

Esther López / Arxiu

El pare de l'Esther López de la Rosa, la dona morta a Traspinedo (Valladolid), explica que la seva filla va ser assassinada i que la van tenir durant hores agonitzant / Arxiu

El pare de l'Esther creu que sap qui va matar a la seva filla

L'home explica que totes les investigacions apunten cap a una persona, però no ha volgut revelar el seu nom perquè el cas es troba sota secret de sumari i no vol interferir a la investigació de la Guàrdia Civil.

"A la meva filla la van assassinar a un altre lloc"

També ha assegurat que algú va col·locar el cadàver de l'Esther López de la Rosa a la cuneta on va ser trobat: "A la meva filla la van assassinar a un altre lloc, no sé on l'han tingut, però ha volgut enganyar a tothom, i després la va bolcar allà i va esborrar les empremtes del mòbil".

L'Óscar, el principal sospitós de la mort de l'Esther López de la Rosa

El Miguel no ha volgut donar cap nom sobre el presumpte autor dels fets, però els guàrdies civils apunten cap a l'Óscar, que va ser l'última persona que la va veure amb vida. Tot i que no està imputat, els agents no li treuen l'ull de sobre, ja que han trobat alguns indicis que podrien fer pensar que ell és qui la va assassinar.

Desaparició i mort de la jove de Traspinedo

L'Esther López va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 12 de gener del 2022. Al cap de tres setmanes buscant-la, van trobar el seu cadàver en una cuneta d'una carretera del municipi i l'autòpsia va determinar què havia patit una mort violenta. Dos mesos més tard, encara no han trobat qui la va matar ni quin va ser el mòbil del crim, uns fets que estan sent investigats per l'Institut Armat.