Més esforços per trobar Sandra Bermejo, la psicòloga desapareguda al cap de Peñas, a Astúries, el 8 de novembre. La Policia Nacional intensificarà la seva cerca per terra després de rebre noves pistes per part de testimonis que eren al lloc el dia de la desaparició i van ubicar-la a l’inici del camí en una hora concreta. Es tracta de testimonis fiables, ja que van poder descriure perfectament com anava vestida la dona quan va desaparèixer, una informació que no s’havia fet pública i que només podien saber aquells que la van veure.

La Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional a Gijón està analitzant i comprovant totes les informacions aportades per aquests testimonis que la van veure. L’associació SOS Desaparecidos va enviar al jutjat i a la UDEV el passat dilluns un document en què demanava que s’intensifiqués el rastreig per terra després de rebre una trucada anònima d’un testimoni que va veure la Sandra Bermejo uns 40 minuts després que el seu telèfon mòbil deixés d’emetre senyal a l’aparcament on es va trobar el seu cotxe estacionat amb les seves pertinences a l’interior.

En aquest mateix document, l’organització lamenta que la cerca que es va dur a terme els dies 11,12 i 13 de novembre se centrés únicament en el mar, pensant que es tractava d’un suïcidi o una caiguda accidental, quan la família des del primer moment estava segura que era una desaparició involuntària. La Policia Nacional ja ha confirmat que farà noves batudes terrestres al cap de Peñas quan les condicions meteorològiques ho permetin, ja que és una zona amb fortes ratxes de vent. En aquest dispositiu també hi participaran tècnics de SOS Desaparecidos, que demanen col·laboració a voluntaris i membres del 112-Astúries.

La hipòtesi de la desaparició involuntària guanya força en la investigació

La teoria de la desaparició forçada que tenia la família des de bon començament, està guanyant pes entre els investigadors després de tants dies sense que aparegui cap rastre que pugui indicar on es troba. La psicòloga va anar a passejar pel cap de Peñas aquella tarda perquè li havien cancel·lat dues cites que tenia programades. Era una zona on anava sovint i coneixia molt bé els camins, motiu pel qual resulta estrany pensar en un accident. A més, a casa seva tenia la nevera plena de menjar i la roba preparada per fer una rentadora, el que fa difícil que es tracti d’un suïcidi. El cotxe també va aparèixer tancat amb la documentació i les targetes de crèdit a l’interior, el que descarta la desaparició voluntària. Amb les noves batudes esperen trobar alguna pista que indiqui on es pot trobar la Sandra Bermejo o si hi ha una tercera persona implicada en la seva desaparició.