Investiguen dues doctores de l'hospital d'Elda (Alacant) per, presumptament, deixar morir un nen de 8 anys. El menor va acudir cinc vegades a urgències, però les metgesses no li van fer les proves pertinents i li deien que no tenia res. Al cap de pocs dies, va acabar morint per una peritonitis. Segons la investigació policial, si li haguessin donat els medicaments adequats, s'hauria pogut salvar. 

Els fets van passar el novembre del 2020, en plena pandèmia del coronavirus. Aquesta setmana, la jutgessa instructora del cas ha citat a declarar com a investigades les dues metgesses que el van atendre, que hauran de respondre totes les seves preguntes el pròxim 12 de desembre. Considera que hi ha indicis suficients per considerar que van practicar una mala praxi i, per aquest mateix motiu, les ha imputat.

"L'han deixat morir: va anar cinc vegades a urgències i li deien que no tenia res"

Les metgesses imputades son, d'una banda, la seva pediatra, que, presumptament, li va donar un medicament no adequat i, d'altra banda, una metgessa de l'hospital d'Elda perquè, presumptament, quan va examinar la víctima, no l'estava supervisant el seu cap. "L'han deixat morir: va anar cinc vegades a urgències i li deien que no tenia res", explicava la seva àvia en un vídeo, que va córrer com la pólvora a les xarxes socials.

L'Aitor, el nen de 8 anys, va morir per una peritonitis

L'excusa que van donar els sanitaris va ser que estaven saturats per culpa del coronavirus i que, per aquest motiu, no li van fer ni ecografia ni analítica de sang. L'Aitor va morir a causa d'una peritonitis que no li van detectar. Aquesta malaltia provoca una inflamació del peritoneu, que és una membrana que recobreix les parets de la panxa i que, si no es tracta a temps, pot provocar la mort.

"Ens hem posat a disposició de la família per col·laborar en l'esclariment dels fets que han desembocat en un succés tan trist", expliquen des del Departament de Salut d'Elda. "Només vull que el meu fill no sigui un número més. Que es faci justícia amb el meu fill i que em diguin que es van equivocar. Amb això ja em sobra, encara que mai no em trauran el dolor ni la pena", conclou l'àvia de la víctima.