Els Mossos d'Esquadra busquen un home com el presumpte autor de la mort de la noia que va aparèixer amb signes de violència aquest dimarts, al voltant de les tres de la tarda, en un pis ocupat del carrer de Fernán Caballero, al barri de Campoamor de Sabadell, al Vallès Occidental. La policia treballa per saber si els dos, que compartien pis, també eren parella i si es pot relacionar el crim amb un nou cas de la xacra de la violència masclista a casa nostra.

El cadàver de la dona presentava signes de violència

El cos sense vida de la dona va aparèixer al número 10-12 d'aquest carrer, en un pis que, segons ha pogut saber ElCaso.cat, estava ocupat il·legalment per un noi des de feia temps i que fa poques setmanes hi va anar a viure una dona, que és la que els Mossos d'Esquadra van trobar sense vida aquest dimarts.

Tot i que oficialment la policia catalana no ha volgut donar detalls de les investigacions, que estan sota secret de sumari, sí que s'ha pogut saber que la policia catalana té identificat i treballa per trobar l'home que vivia en aquest pis amb la dona. Segons les informacions dels veïns, feia entre dos i tres dies que l'havien vist, tot i que també és veritat que és un bloc on entra i hi surt molta gent, i només hi queda un veí de tota la vida, un fet que complica poder assegurar amb certesa qui entra i qui en surt.

La dona treballava en una barberia del barri de Campoamor

Aquests dos-tres dies també lliguen amb les primeres informacions, que fan pensar que el cos de la dona ja feia dies que estava morta. Les proves forenses hauran de confirmar ara quants dies feia que la noia era morta i també què va motivar la mort. El que sí que van confirmar els agents quan van trobar el cadàver és que presentava signes de violència.

La dona, tot i que la policia catalana assegura que encara no s'ha pogut identificar plenament, es sospita que és de nacionalitat colombiana i d'entre 25 i 30 anys, i que era coneguda al barri per haver treballat en una barberia llatina del carrer d'Aribau, segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat. L'home que els Mossos busquen per aclarir la seva relació amb el crim és de nacionalitat dominicana i d'edat semblant.

Investigació oberta per aclarir els fets

La policia catalana, en el seu habitual hermetisme, segueix sense donar detalls de la investigació, però s'està treballant per poder-lo localitzar i detenir, si bé a hores d'ara, encara no se l'ha pogut caçar.

Els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Metro Nord s'han fet càrrec de les investigacions, sobretot, per aclarir la relació que tenien l'home i la dona i si, en el cas que fossin parella o exparella, i si es confirma la seva relació amb el crim, traslladar el cas al jutjat de violència contra la dona. Si es confirma, com tot sembla indicar, que el crim pot ser un nou cas de violència masclista, seria el novè que es registra a Catalunya aquest 2021.

Homicidi d'una noia a Cambrils

Aquest estiu està sent especialment sagnant a Catalunya en violència contra les dones. Des de l'abril han estat assassinades dones per, presumptament la seva parella o exparella, a Manresa (3 d'abril), la Bisbal del Penedès (27 d'abril), Creixell (18 de maig), Corbera de Llobregat (18 de maig), Porqueres (3 de juny), Sabadell (27 de juliol), Sant Vicenç de Castellet (28 de juliol) i Cambrils (30 de juliol).

El darrer cas conegut, abans de la troballa mortal del carrer de Fernán Caballero de Sabadell, va ser la d'una noia d'entre 25 i 30 anys, que va aparèixer morta a casa seva a la zona de l'Ardiaca, a Cambrils, aquest passat 30 de juliol. El cadàver de la dona presentava ferides, però els Mossos d'Esquadra només van detenir la seva exparella, un home de 50 anys i de nacionalitat espanyola, per haver trencat l'ordre d'allunyament que tenia sobre la dona.

Quan va passar a disposició judicial, la Fiscalia també el va acusar d'estar relacionat amb la mort de la noia, i va ser enviat a presó acusat d'un delicte d'homicidi. Ell mateix va trucar al 112 al voltant de les vuit del vespre, però segons les informacions forenses i dels testimonis, la baralla mortal que van tenir els dos va ser al voltant de les cinc de la tarda. L'home va marxar del pis d'ella, va anar al bar i després va tornar, que va ser quan, mitja hora més tard d'haver arribat al bloc, va trucar al 112. La dona ja feia hores que estava morta. La policia catalana manté oberta la investigació per aclarir com van anar els fets.