Es deia Jordina. I és la primera dona assassinada a Catalunya aquest 2021. La sisena arreu d'Espanya. I no hauria de ser només una xifra més, d'aquest reguitzell negre de dolor sense sentit de la violència masclista. Aquest dimecres al voltant de les dues del migdia la policia va trobar el cos sense vida de la Jordina M.P., al primer pis del número 31 del carrer de la Pau de Manresa, la capital del Bages.

Una estona abans la seva exparella l'havia, presumptament, assassinat. L'home, de nacionalitat espanyola i de 40 anys, l'havia estrangulat amb una bossa al cap.

Després del crim, i segons va explicar ell mateix quan va ser atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), es va prendre un nombre indeterminat de pastilles per treure's la vida. No se'n va sortir. Des de l'hospital van activar els Mossos d'Esquadra, que van confirmar que al pis que ell havia dit, hi havia el cos sense vida de la noia, de 35 anys i mare de dues nenes, de 7 i 4 anys.

Detingut a l'hospital

Amb el cos amb signes evidents de violència -presentava cops i també signes d'estrangulament amb un objecte, la bossa de plàstic- els Mossos van confirmar que estaven davant d'un crim i van detenir l'home, que ja havia confessat l'assassinat.

Assassinat Manresa / ACN

Imatge de davant del pis on vivia la Jordina, la dona assassinada pel seu marit a Manresa / ACN

No perilla la seva vida, i podrà ser entregat a la justícia, quan els investigadors, de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Central, acabin les diligències policials.

Separació recent

No consten denúncies prèvies per violència masclista entre la víctima i l'home arrestat. Segons les informacions que els investigadors han pogut recollir de l'entorn de la víctima, els dos s'havien separat feia poc temps. Les dues nenes menors d'edat, filles d'ells dos, vivien amb la mare i les àvies, les mares d'ell i ella, habitualment se'n feien càrrec. La Jordina treballava pel departament d'Afers Socials, en un centre gestiona la direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

La separació era recent, segons han explicat diversos veïns a ElCaso.cat. Dues botigueres, del forn de pa i també d'una botiga de queviures de la qual Jordina n'era clienta, han explicat que fins fa poc encara havien vist junts, amb les dues menors d'edat. Els veïns han rebut la notícia del crim amb consternació. Era una veïna molt coneguda, que feia molta vida al barri i que des de petita vivia a la zona.

Tres dies de dol

L'Ajuntament de Manresa ha decretat dol oficial a la ciutat fins divendres a mitjanit i les banderes onegen a mig pal. A més, es faran minuts de silenci a tots els actes oficials i s'ha penjat un crespó negre a la façana de l'Ajuntament. Aquest dijous al migdia l'alcalde de la ciutat Marc Aloy, i el conseller El Homrani, responsable del departament pel qual treballava la dona assassinada, han presidit un acte de rebuig a l'assassinat davant de la seu consistorial.