De les poques coses clares dels fets d'aquesta matinada sota un pont de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet (bages) és que dues persones han mort. Un home i una dona. Més enllà d'aquesta certesa, els Mossos d'Esquadra segueixen treballant per aclarir què ha passat. Oficialment la policia catalana s'escuda en el secret d'actuacions decretades pel jutge de guàrdia de Manresa per evitar donar explicacions sobre aquesta doble troballa macabra. Tot sembla indicar que es tracta d'un nou crim masclista a Catalunya, el setè d'aquesta xacra a casa nostra aquest any 2021.

Les investigacions però segueixen avançant. Aquest matí el jutge de guàrdia de Manresa ha autoritzat l'aixecament del cadàver de la dona i de l'home i els Mossos d'Esquadra han fet una inspecció ocular per intentar esbrinar què pot haver passat. Un dels morts és un home de 35 anys de nacionalitat argentina veí de Terrassa. La policia treballa per identificar plenament la dona, d'edat semblant i també veïna de Terrassa.

La policia sospita d'un nou crim masclista

Les teories de la policia catalana, dels agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Central (RPC), passen ara mateix per un cas de violència de gènere, tal com ha avançat ElCaso.cat aquest matí.

Es creu que l'home és l'autor de l'incendi que ha calcinat la dona i després ell mateix s'ha llevat la vida escanyant-se amb el cinturó del cotxe. Els efectius d'emergència, avisats per un matrimoni que viuen en una finca a tocar de la zona de l'incendi, han arribat a la zona i s'han trobat la macabra escena.

Quan agents de la Policia Local de Sant Vicenç i els Mossos d'Esquadra han arribat al lloc dels fets han trobat un cotxe, un Hunday Tucson, amb l'home sense vida i també un bebè de dos anys que tenia ferides per cremades en un braç. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha estabilitzat la nena i l'ha traslladat a un hospital, on segueix ingressada tot i que fora de perill.

 

El cos de la dona s'havia ruixat amb líquid inflamable

A la zona de l'incendi, al voral del mateix camí, els Bombers i la policia han trobat el cadàver d'una dona. Res s'ha pogut fer per salvar-li la vida. Per l'incendi, i per com ha cremat el cos, que estava molt calcinat, els investigadors dels Mossos d'Esquadra creuen que el cos ha estat ruixat amb algun tipus de líquid inflamable que ha fet avançar l'incendi.

El que encara no s'ha pogut aclarir és si la dona estava viva o morta en el moment que, presumptament, l'han cremat. Les proves forenses seran claus per aclarir-ho i saber si presentava ferides anteriors a ser ruixada amb líquid inflamable o no.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els testimonis de la finca a tocar del lloc on s'han trobat els dos cadàvers, han explicat que al voltant de les tres de la matinada han sentit un cotxe a gran velocitat que entrava al camí i després han vist una bola de foc i la silueta d'una persona. L'home trobat al cotxe, igual que la menor d'edat, també presentaven ferides per cremades, un fet que tampoc ajuda a aclarir qui era la persona que els veïns han vist en moviment en el primer moment de l'incendi.

 

Els Mossos treballen per aclarir com ha mort la dona

El cotxe ha aparegut a uns 200 metres de la zona més cremada i la policia està acabant d'analitzar l'escena del crim per poder aclarir si la dona, viva, ha corregut després de ser atacada, o l'home l'ha traslladat, ja morta, fins al lloc dels fets. Els agents dels Mossos d'Esquadra també han retirat de l'interior del cotxe, per analitzar-les, unes maletes amb roba que hi havia a portaequipatges del vehicle.

Els investigadors d'homicidis de l'AIC de la Regió Policial Central estan treballant per resseguir els darrers passos de la parella abans d'acabar sota el pont de la C-16, en aquesta carretera que uneix Sant Vicenç i el Pont de Vilomara, al Bages. Saber què van fer abans pot ser clau per aclarir els fets i confirmar, com tot sembla indicar, que es tracta d'un crim masclista.

L'home és un veí de Terrassa de 35 anys de nacionalitat argentina

Tot i que l'Ajuntament de Terrassa ha confirmat que la dona trobada morta és veïna d'aquest municipi del Vallès, els Mossos d'Esquadra oficialment no ho han volgut confirmar. Tampoc l'edat de la dona presumptament assassinada per la seva parella, que s'espera que pugui ser identificada plenament. El que sí que s'ha pogut saber és que l'home mort és de nacionalitat argentina, de 35 anys i veí de Terrassa. L'edat de la noia morta és semblant a la de l'home, segons les primeres informacions. La nena ha passat a disposició de la DGAIA, a l'espera de trobar un familiar que se'n pugui fer càrrec.