A dos quarts de quatre de la tarda d'aquest dimarts el fill de la Lucia, de 13 anys, va tornar de l'institut i quan va arribar a casa es va trobar el cadàver de la seva mare, a Corbera de Llobregat. El nen va anar a casa d'un veí i després la policia va trobar, al segon pis, el cadàver del seu pare. És l'escabrós i fatal relat del quart crim de violència masclista que pateix Catalunya aquest 2021.

La macabra història es repetia. Un home, de 50 anys de nacionalitat espanyola, però d'origen brasiler, havia acabat amb la vida de la seva parella, Lucia, de nacionalitat brasilera però d'origen portuguès, i després s'havia penjat, tal com va avançar ahir ElCaso.cat. Un altre cop un home optava per la via més covarda que existeix, com també havia passat feia poques hores a Creixell. En Manuel va matar la Betty i després es va disparar a ell mateix.

Lucia Dotto, directora d'una cadena d'hotels de luxe a Espanya i Portugal

La Lucia, amb el seu botxí, vivia en una casa a quatre vents a Corbera de Llobregat i tenien un fill i una filla, de 13 i 9 anys. Va ser el gran qui va entrar a la casa i es va trobar el cos de la dona. L'assassinat, segons les primeres informacions forenses, podria haver-se produït abans de dinar.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la dona que va ser trobada morta és Lucia Dotto Domingues, la directora de la cadena d'hotels de luxe Relais Chateaux per Espanya i Portugal.

LuciaDotto Corbera

Lucia Dotto, la dona assassinada a Corbera de Llobregat, en una imatge cedida / ElCaso.cat

Des de Barcelona Dotto dirigia la vintena d'hotels de quatre i cinc estrelles que el grup francès té en aquests dos països. Entre d'altres, per exemple, la dona dirigeix l'hotel Neri que Relais Chateaux té a Barcelona. Va ser nomenada l'any 2014 després de 15 anys dedicada al turisme i també una desena especialitzada en hotels de luxe.

Durant els anys que ha estat al capdavant d'aquesta cadena a Espanya i Portugal ha forjat projectes de qualitat i ha ampliat l'horitzó del grup als dos països. A més de Turisme i d'un màster en Direcció Hostelera, Dotto va cursar un parell d'anys de Dret, fins que ho va deixar. Vivia a Corbera amb la seva parella i els seus dos fills des de feia anys tot i que ella havia nascut a l'estranger.

La transversalitat de la violència masclista

L'assassinat d'aquesta alta directiva d'hotel de luxe demostra una cosa que els experts sempre han avisat. En aquesta criminalitat, la de la violència de gènere, que ja ha deixat la negra xifra de quatre dones mortes a Catalunya aquest 2021, no hi ha distinció de classes socials.

La transversalitat es demostra en l'assassinat de la Lucía Dotto. Ser una dona d'alt poder adquisitiu, amb reconeixement en la seva tasca directiva i amb control sobre una unitat d'èxit de la seva empresa no ha impedit que pogués ser víctima d'aquesta xacra que és la violència masclista.

Quatre dones assassinades a Catalunya aquest 2021

Des de l'inici de 2021 a Catalunya quatre dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles. La darrera, la Lucía, aquest dimarts a Corbera de Llobregat. Però aquest cap de setmana també va morir assassinada la Betty, a Creixell. El mes d'abril dos homes van assassinar també les seves parelles a Manresa i a la Bisbal del Penedès.

Dones Assassinades Catalunya 2021

En el cas del Bages l'home va escanyar a la dona, la Jordina, fins que la va matar i després es va intentar treure la vida, però no ho va aconseguir. Va ser detingut pels Mossos a l'hospital. Al Penedès la parella va ruixar amb gasolina la dona, la Pilar, que va acabar morint a l'hospital de la Vall d'Hebron. A la resta de l'Estat han estat assassinades 12 dones aquest any i 1.090 des de 2003, segons les dades del Ministeri d'Igualtat del govern d'Espanya. Els assassinats, però, són només la punta de l'iceberg de la violència contra les dones en l'àmbit de la llar.

Telèfons d'assessorament i ajuda en casos de violència masclista

La Generalitat de Catalunya té un servei telefònic permanent contra la violència masclista al 900 900 120 i també un servei via WhatsApp al 601 001 122 que permet rebre assessorament policial i resoldre dubtes i preguntes les 24 hores, els 365 dies de l'any.

Tot i això, cal sempre tenir en compte que els dos números anteriors, telefònic i de WhatsApp, no substitueixen el telèfon d'emergència 112.