Una dona de 55 anys ha matat d'una punyalada al coll la seva parella, un home de 77 anys, a Villagarcía de la Vega, un municipi de poc més de 100 habitants de San Cristóbal de la Polantera a Lleó. Tant la víctima com l'agressora s'havien denunciat mútuament per maltractament i les baralles eren constants. "Ella el va matar, però podria haver estat al revés", expliquen els veïns.

L'home assassinat es deia Abelardo i era un agricultor jubilat que, des de feia aproximadament 7 anys, convivia amb la presumpta autora dels fets, de 55 anys, a la casa on ha mort apunyalat. Segons les investigacions policials, tots dos s'havien denunciat per maltractament, però continuaven vivint junts.

Els veïns no s'han sorprès per aquest crim: "Es veia a venir"

No obstant això, pràcticament cada setmana havia de venir la Policia, ja que s'estaven barallant i escridassant constantment. De fet, segons expliquen fonts veïnals a Leonoticias, els fets no han sorprès i han explicat que "es veia a venir". 

"Ella el va matar, però podria haver estat al revés"

"Ella havia estat a la presó i sempre tenien discussions i denuncies entre ells. Ella el va matar, però podria haver estat al revés. Era problemàtica i van estar fent serveis socials a l'Ajuntament per complir la pena. Ell tampoc era una joia. Era rara la setmana que no havia de venir la Guàrdia Civil", diu un del dels veïns de la zona.

Mor apunyalat per la seva parella a Villagarcía de la Vega

L'Institut Armat ha obert una investigació per esbrinar les causes d'aquest assassinat. La hipòtesi amb la qual treballen és que, durant una de les constants discussions que tenien, la dona ha agafat un ganivet i li ha clavat al coll, ja que l'avi ha mort dessagnat. Així i tot, caldrà esperar que avanci la investigació per saber més detalls del cas.

Guardia Civil / Europa Press
La Guàrdia Civil ha detingut una dona per matar la seva parella clavant-li un ganivet al coll a Villagarcía de la Vega (Lleó) / Europa Press

La presumpta assassina està a l'espera de passar a disposició judicial

La presumpta autora dels fets està detinguda a la caserna de la Guàrdia Civil a l'espera de passar a disposició judicial com a presumpta autora d'un homicidi dolós i molt probablement ingressarà a presó de manera provisional i sense fiança.