Un individu ha apunyalat i ferit de gravetat a un home i una dona, i ha agredit físicament a una tercera dona, en un restaurant xinès de Girona. El presumpte agressor, després de cometre els apunyalaments i agressions, va intentar fugir saltant per la finestra, des d’una altura d’uns sis metres aproximadament. Avui ha transcendit que les víctimes dels apunyalaments són el pare i la germana de l'influencer català Long Li Xue. 

L’agressió va ocórrer la matinada d'aquest divendres disset de  juny, pels volts de les quatre del matí, al restaurant xinès 'Drac Paradís', que s'ubica al carrer Indústria de la ciutat de Girona i que dirigeix la família del jove influencer. Els Mossos van detenir el presumpte agressor, un home de 42 anys, i ara es troba sota custòdia policial. 

El presumpte agressor és un treballador del restaurant

L’episodi de violència que es va viure en aquest restaurant familiar xinès el protagonitza un dels seus treballadors. L’individu és un home de 42 anys que, segons han confirmat testimonis dels fets a aquest mitjà, treballa com a cuiner del restaurant i, a més a més, viu a la planta superior amb altres treballadors i treballadores, ja que està habilitada com a habitatge.

Segons ha explicat Long Li Xuye a una publicació d'Instagram, l’home va convidar un amic seu, amb qui va estar bevent fins a altes hores de la nit. Durant la vetllada, i per motius que es desconeixen, els dos amics van començar a barallar-se de forma violenta, fet que va despertar a les persones que estaven a les habitacions contigües. Els amos del restaurant, un matrimoni, van acudir a l’habitació en sentir el xivarri i, en veure la situació, l’home va intentar separar-los. Aquest fet sembla que va enfurismar al cuiner, el qual va armar-se per agredir els seus caps.

El treballador va intentar agredir-los amb un bullidor

El presumpte agressor, que portava amagat un ganivet de 12 centímetres de fulla, va agafar un bullidor d’aigua i va intentar agredir a la dona del seu cap, segons el relat dels testimonis. L’amo del restaurant i pare de Long Li Xue, en el moment en què intentava aturar l’agressió amb el bullidor cap a la seva parella, va rebre tres ganivetades a l’esquena per part del seu treballador. Una d’elles va tocar-li el pulmó, provocant-li una ferida de gravetat. La germana de l'influencer va intentar protegir el pare, i va ser llavors quan també va rebre diverses ganivetades al pit i a la cama, segons el relat de Li Xue. 

L'intent de fugida, fallit

Quan els Mossos han rebut l'alerta de l'agressió han desplaçat diverses dotacions policials, així com el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) fins al lloc dels fets. L'agressor, en sentir les sirenes dels cotxes dels Mossos, ha intentat escapar, encara armat amb el ganivet, saltant des de la finestra del pis superior, que té una alçada d'uns sis metres. L'home ha caigut a terra i ha quedat mig inconscient. Ha estat aleshores quan una patrulla, que just arribava per donar suport a les altres, l'ha trobat estirat a terra, amb un ganivet ple de sang al seu costat, i ha procedit a detenir-lo. 

Home Apunyala Parella Restaurant Xines Drac Paradis Girona
L'agressor, un home de 42 anys, ha estat detingut després que intentés escapar saltant per la finestra i caigués a terra, quedant mig inconscient. / Google Maps

Les víctimes i l'agressor estan ingressades a l'hospital

Les tres persones ferides a causa de l'agressor, i el mateix agressor, han estat traslladades pel SEM fins a l'hospital Josep Trueta de la capital gironina, amb ferides de diversa consideració. L'agressor, que continua ingressat al centre hospitalari sota custòdia policial a espera de la seva evolució, ha estat detingut acusat d'una temptativa d'homicidi i lesions.