Ha ingressat a presó un home de 56 anys de nacionalitat espanyola que aquest diumenge al vespre va calar foc a casa dels seus pares, al passatge de la Indústria de Sant Antoni de Calonge, a Palamós, al Baix Empordà. L’home té diversos antecedents i denúncies per haver agredit el seu pare, un home de 80 anys.

El dia dels fets, segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, els Mossos d’Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets després de rebre l’avís que l’home havia donat un cop de puny a la cara del seu pare. Quan els agents van arribar al lloc van intentar accedir a la casa i va ser en aquell moment que l’home va encendre dos punts del pis, sabent perfectament que els seus dos pares eren a l’interior i el risc per la vida d’ells dos que això comportava.

Pis completament cremat

Va cremar-se totalment bona part del pis, però els Mossos d’Esquadra van poder accedir a la finca i detenir l’home, de 56 anys. L’arrestat, ja conegut de la policia pels seus antecedents, va haver de ser traslladat al CAP de Palamós per inhalació de fum. La mare del detingut, que també era a casa, va haver de ser traslladada a l’hospital de Palamós per un atac d’ansietat, segons han informat fonts de la policia catalana.

A presó

El detingut va quedar sota custòdia de la policia catalana i va passar a disposició aquest dilluns, que va passar a disposició judicial. El jutjat d’instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols va decretar l’ingrés a presó de l’arrestat pels delictes de danys mitjançant incendi, lesions amb agreujant de parentiu i amenaces greus.