La Policia Nacional ha detingut un sotsinspector del grup II d'Estupefaents de Palma (Mallorca) acusat d'haver col·laborat amb un narcotraficant. Suposadament, li ha delatat dades d'una operació, que estava sota secret de sumari, contra el tràfic de cocaïna. L'home té molt bona relació amb un dels involucrats, que ho va confessar tot.

Tot va començar quan la Policia Nacional i la Guàrdia Civil estaven preparant un operatiu contra el tràfic de drogues a Son Banya, un poblat gitano de la capital de Mallorca. En el marc d'aquesta operació, els agents van punxar el telèfon d'un dels narcotraficants i li van posar micròfons al cotxe.

El traficant tenia un aliat que era sotsinspector de la Policia Nacional

Gràcies a això, van poder descobrir que el traficant tenia un aliat que era policia i que era plenament conscient que l'estaven investigant per tràfic de cocaïna. Arran d'aquesta informació, els agents van haver d'avançar l'operatiu, que estava previst per al mes de juliol i que, finalment, va ser el 20 de juny.

"Ja sabia que veníeu a buscar-me. El meu amic policia em va avisar el dissabte a la tarda"

Més de 200 agents es van presentar al poblat per combatre el clan El Langa, que feia més d'un any que els estaven investigant pel tràfic de drogues i va ser llavors quan va delatar al sotsinspector. "Ja sabia que veieu a buscar-me. El meu amic policia em va avisar el dissabte a la tarda", va dir el narcotraficant als agents, que els va donar tota mena de detalls sobre qui era el talp.

Sotsinspector del grup II d'Estupefaents de Mallorca

Va assenyalar directament el sotsinspector del grup II d'Estupefaents de Mallorca, va explicar que feia anys que eren amics i que li facilitava dades de les investigacions antidrogues. De fet, dies anteriors a la macrobatuda, es va reunir amb l'agent de la Policia Nacional i aquest li va confessar que l'estaven espiant en el marc d'un operatiu contra el tràfic de drogues. Gràcies a aquesta "xivatada", el narcotraficant es va desfer de la cocaïna que tenia amagada i dels diners de la seva venda. 

Detingut per col·laborar amb un narcotraficant a Son Banyes

Els investigadors van poder comprovar que, a més de la declaració del narcotraficant, hi havia molts indicis que el que estava dient era cert: s'havia inventat una falsa investigació antidroga per accedir a les bases de dades policials i així donar-li més informació al narcotraficant.

L'home ha estat detingut per un delicte de descobriment i revelació de secrets. Ha passat a disposició judicial, s'ha acollit al seu dret a no declarar i ha quedat en llibertat amb càrrecs i suspès de feina i sou.