Detenen un conegut advocat de Salou (Tarragonès) per col·laborar amb narcotraficants i subornar un mosso d'esquadra per obtenir informació relacionada amb el tràfic de drogues. Es tracta de Jose María C. i està acusat de ser l'enllaç entre els traficants i l'agent, que ja va ser detingut fa cinc mesos en el marc d'aquesta investigació.

El presumpte autor dels fets, Jose Maria C., que va ser arrestat pels Mossos d'Esquadra el 13 d'abril a Barcelona mentre estava treballant. Segons avança La Vanguardia, aquest home ha estat detingut per dos delictes: un de revelació de secrets i un altre de suborn, ja que, presumptament, filtrava la informació que li passava un mosso d'esquadra als narcotraficants.

Cotxe Mossos recurs / ACN
Detenen un conegut advocat de Salou (Tarragonès) acusat de subornar un mosso d'esquadra i passar informació policial a una xarxa de narcotraficants / ACN

Detingut en el marc d'una investigació per narcotràfic

De fet, el 30 de novembre, fruit d'una investigació de la Divisió d'Afers Interns (DAI), van detenir tres agents dels Mossos d'Esquadra acusats de donar dades policials a un grup de narcotraficants a canvi de compensacions econòmiques. Segons aquesta investigació, Jose Maria C. era el nexe entre els agents i els venedors de droga i també obtenia una remuneració per filtrar la informació.

"Una gran quantitat de consultes relacionades directament amb l'advocat"

El van enxampar després de registrar totes les consultes que havia fet un dels mossos detinguts al novembre, ja que va fer "una gran quantitat de consultes relacionades directament amb l'advocat, algunes de manera periòdica i continuada en el temps". Des del primer moment, els investigadors van sospitar d'ell, però no hi havia indicis suficients per detenir-lo. 

L'advocat acusat de col·laborar amb narcotraficants està en llibertat amb càrrecs

Va ser quan van intervenir el mòbil d'un dels narcotraficants quan van veure que havia parlat amb l'advocat detingut i que tenia un vincle molt estret amb el mosso arrestat anteriorment. Per aquest mateix motiu el van detenir i, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs. 

Té més de 25 anys d'experiència defensant persones acusades de narcotràfic

Segons explica La Vanguardia, Jose Maria C. és un advocat amb més de 25 anys d'experiència i és molt conegut a la zona de Tarragona i acostuma a portar la defensa de persones acusades de tràfic de drogues. Caldrà esperar a saber com avança la investigació i que se celebri el judici per saber si, finalment, acaba sent condemnat per revelació de secrets i suborn.

Detinguts quatre policies de Llinars per col·laborar amb una xarxa de narcotraficants

Un mes abans que detinguessin els tres mossos d'esquadra, a Llinars del Vallès (Vallès Oriental) van detenir quatre agents de la Policia Local acusats de col·laborar amb una altra xarxa de narcotraficants que es dedicaven al conreu i tràfic de marihuana.