El Jutjat d'Instrucció Número 3 de Mèrida ha citat per declarar en qualitat d'investigades sis persones, la majoria agents de la Policia Nacional, en el marc de la investigació que va provocar la detenció dels cinc membres de la Brigada d'Estupefaents de la Comissaria de Mèrida en una operació antidroga, de la qual quatre són a presó provisional.

L'escàndol prossegueix. "Hem de començar de zero. Hem de crear un grup nou. Ens hem quedat sense els confidents que tenia la policia. Estan tots cremats". Tots els integrants del grup antidroga de Mèrida van ser arrestats per narcotràfic.

Imperi corrupte de la marihuana a Mèrida

Segons informen Efe fonts judicials, la policia ha pres declaració i deixat en llibertat a aquestes sis persones.

Està previst que, a mitjans d'octubre, declarin al jutjat en qualitat d'investigats, no detinguts. Una vegada que prestin declaració, es determinaran els càrrecs. Declarar en qualitat d'investigats els ofereix la garantia processal d'acudir amb advocat i procurador.

Cotxe policial en Alacant / Policia Nacional

Cotxe policial / Policia Nacional

Les diligències judicials i policials segueixen la instrucció d'una causa, el secret de sumari de la qual es va prorrogar fins al 15 d'octubre.

Una vintena de persones, entre ells els cinc policies de la Brigada d'Estupefaents de Mèrida i un guàrdia civil, van ser detinguts a mitjans de setembre en una operació nacional contra el tràfic de drogues que es va desenvolupar en diversos municipis extremenys.

Per a quatre dels cinc policies i el guàrdia civil es va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança. Se li atribueixen delictes contra la salut pública i omissió del deure de perseguir els delictes.

Policia, festa, droga i riquesa

En total van ser intervingudes 3.000 plantes de marihuana a quatre plantacions indoor. La xarxa sencera d'estupefaents de Mèrida (Badajoz), inclòs l'inspector que és al capdavant dels efectius, s'ha esquitxat per l'escàndol.

Presumptament, els agents no només traficaven amb l'haixix d'aquesta organització per a la qual treballaven sinó que, a més, actuaven contra les xarxes de la competència.

"El més cridaner és la impunitat amb què pensaven que actuaven. No feien massa esforços per ocultar els seus ingressos extra". Algun d'ells es delectava i mostrava els seus poders "com el més vulgar dels narcos", segons fonts de la investigació consultades per El Mundo.

Al domicili dels arrestats es va intervenir diners i drogues, a més de material "de dubtosa procedència, probablement de robatoris o extorsions", afegeix la mateixa font.