Detenen uns pares acusats d'haver matat el seu fill a Saragossa: la víctima és un bebè de 5 mesos que ha mort en estranyes circumstàncies a l'hospital i els agents ho estan investigant.

Un bebè de cinc mesos ingressa en estat crític a l'UCI

Els fets es remunten a principis de novembre, però com que el cas es trobava sota secret de sumari, no ha transcendit fins ara. Tot va començar quan un bebé de cinc mesos va ingressar a l'UCI de l'hospital Materno Infantil de Saragossa en estat crític.

El menor estava en parada cardíaca, amb danys cerebrals i amb hipòxia, que és quan hi ha una manca d'oxigen en sang i aquesta afecta greument a les funcions vitals. Tot i els esforços dels sanitaris, malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els seus pares donen versions contradictòries dels fets

Quan els metges van revisar el seu historial del salut van poder comprovar que era un nen completament sa i que, per si no fos poc, la versió que donaven els seus pares dels fets era molt contradictòria. Per això mateix, van enviar l'informe a la Policia Nacional, explica El Periódico de Aragón.

Bebè pixabay

Detenen dos pares a Saragossa per, presumptament, haver assassinat el seu fill: un bebè de cinc mesos / Pixabay

Una altra filla dels investigats va morir en les mateixes circumstàncies

Els agents van poder comprovar que els sospitosos havien perdut una altra filla anys enrere en les mateixes circumstàncies: la menor tenia 11 mesos i va morir amb els mateixos símptomes que presentava aquest nen. Per si no fos poc, els investigats van tardar a explicar aquests fets als agents i va ser llavors quan van saltar totes les alarmes.

La Policia Nacional ha obert una investigació i està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Tot i que no descarten cap hipòtesi, pensen que no es tracta d'una mort accidental i que els seus pares estan involucrats en aquest presumpte crim. Actualment, la mare està ingressada a presó de manera provisional com a presumpta autora del crim i el pare està en llibertat amb càrrecs.

 "A qui se li acudeix que la meva dona pugui matar al seu propi fill?"

Tot i les proves presentades els pares del menor segueixen defensant la seva innocència. "A qui se li acudeix que la meva dona pugui matar al seu propi fill?", comenta indignat l'Ali, el pare de la víctima a El Heraldo. L'home ha aprofitat l'ocasió per explicar que el nadó va morir per covid i que no entén com pot ser que es contagiés mentre estava hospitalitzat.

Segons afirma aquest diari aragonès, el nadó no només va morir de coronavirus, també va perdre la vida per una encefalopatia hipòxic-isquèmica que hauria estat provocada per la seva mateixa mare.

El nadó podria ser víctima de la síndrome del bebè sacsejat

Una de les hipòtesis que té més pes és que el nen hagi estat víctima de la síndrome del bebè sacsejat, que és un mètode de maltractament infantil que provoca greus danys cerebrals al menor i que, en el pitjor dels casos, pot provocar la mort. Per aquest mateix motiu, es podrien enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades acusats d'un delicte d'homicidi o d'assassinat.