Tot apunta que durant un llarg període de temps haurem d'acostumar a viure'ns amb el coronavirus i les seves conseqüències. Encara que les vacunes han ajudat que els casos no siguin tan greus es continua innovant en la detecció del virus.

Moltes empreses de l'àmbit de la salut estan treballant diàriament per trobar noves maneres de millorar la vida de les persones en unes condicions summament negatives com les que ha portat la pandèmia.

L'ús de la mascareta  s'ha normalitzat i, encara que en alguns països ja no s'utilitza ni en interiors, a Espanya continuem havent de posar-nos-la en locals i transport públic per prevenir el contagi del coronavirus.

La nova mascareta futurista

Desgraciadament, tot apunta que la mascareta serà part de la vida quotidiana durant un temps. Segons informa Business Insider, els investigadors de la Universitat Prefactural de Kyoto han presentat una mascareta que mostra els contactes amb persones que tinguin coronavirus.

La forma que aquest contacte es mostri és mitjançant una brillantor que emet la mateixa mascareta quan està en contacte amb un llum de llum ultraviolada. Es poden veure unes taques de color blavós que indiquen que aquesta mascareta ha estat a prop d'alguna persona amb el virus.

Aquesta mascareta està construïda de tal manera que té un filtre exterior que es pot extreure per ser analitzat amb més facilitat.

coronavirus 4914026

Coronavirus / Pixabay

Els ous d'estruç han estat clau en aquesta investigació. Els científics van injectar una quantitat del virus inofensiva a un estruç perquè generés anticossos. Amb components dels seus ous s'ha generat un material que reacciona a la llum ultraviolada, per la qual cosa es pot detectar el virus visualment.

El procés està passant les seves últimes proves i s'espera que es comercialitzi en breu per millorar la detecció del virus i tenir més dades sobre ell. Per sort, el preu dels costos d'aquest procés no és massa elevat i s'espera que sigui accessible per a totes les butxaques.

Les dades de la vacunació a Espanya

Espanya és un dels països en els quals la població s'ha mostrat més responsable en el que a la vacunació es refereix. 37,7 milions de persones ja han estat vacunades amb la pauta completa, sent aquesta un 79,55% de la població.

Aquestes dades són un fidel reflex de la nova realitat als hospitals espanyols. La mortalitat s'ha reduït considerablement, igual que els casos greus.

Encara que se segueixen implementant noves mesures com l'ús del passaport covid, és cert que la situació crítica de la pandèmia de fa mesos s'ha reduït considerablement.