Una dona de 32 anys ha estat detinguda per la mort violenta del seu fill de dos anys a Bigastre (Alacant). El cos del petit estava ple d'hematomes i, segons l'autòpsia, havia patit una mort violenta. La Guàrdia Civil va veure que el seu germà bessó també tenia ferides i els metges van determinar que és víctima de maltractament físic, molt probablement per part de la seva pròpia mare.

 Els fets van passar el dissabte de la setmana passada a Bigastre, un municipi a prop d'Alacant de poc més de 6.900 habitants. La presumpta assassina, una dona de 32 anys de nacionalitat albanesa, va trucar a Emergències 112 i va explicar que el seu fill de dos anys s'havia donat un fort cop accidentalment dins del domicili i que estava inconscient, avança NIUS.

El cos del nen de 2 anys tenia signes de violència

Immediatament, una ambulància del SAMU es va desplaçar fins al lloc dels fets i els metges van poder comprovar que, malauradament, el nen de 2 anys havia mort per una parada cardiorespiratòria. El metge va començar a veure que hi havia moltes coses que no quadraven amb el que havia relatat la mare de la víctima, ja que el cos del menor tenia signes de violència.

La víctima mortal i el seu germà eren víctimes de maltractament

El seu germà bessó, que estava viu, també tenia hematomes. Per aquest mateix motiu, va ser traslladat a l'hospital, on van poder comprovar que les lesions que presentaven eren compatibles amb les de maltractament físic. El cos de la víctima mortal va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal per tal que li fessin una autòpsia, que va determinar que havia estat assassinat: tenia lesions internes i als ossos, unes lesiones fets en moments diferents.

Guardia Civil / Europa Press
La Guàrdia Civil investiga la mort violenta d'un nen de 2 anys a Bigastre (Alacant). Han detingut la mare de la víctima com a presumpta autora d'un homicidi i un delicte de maltractament / Europa Press

Detenen la mare del nen de 2 anys pel seu assassinat

La Guàrdia Civil va obrir una investigació per esclarir les causes d'aquest macabre crim i poder esbrinar què ha motivat a la dona a, presumptament, assassinar el seu propi fill de 2 anys. Aquesta dona de 32 anys vivia sola amb els seus menors i ha estat detinguda a Benejússer com a presumpta autora d'un delicte d'homicidi i un altre de maltractament.

La Guàrdia Civil té una investigació oberta

L'Institut Armat manté la investigació oberta i, de moment, no ha transcendit ni la identitat de la detinguda ni si ha passat ja a disposició judicial, on molt probablement es dictaminarà la seva entrada a presó de manera provisional.