Un home ha estat detingut la matinada d'aquest diumenge després d'haver atropellat mortalment dues persones a la localitat de Canals (València). La Policia Local de Canals s'ha presentat al lloc dels fets i ha efectuat la detenció de l'individu a qui també van efectuar una prova d'alcohol i drogues, amb un resultat positiu en ambdues. Les dues víctimes mortals eren parella, tenien 30 i 31 anys i cap relació amb l'home que els ha matat atropellant-los intencionadament

Els fets han tingut lloc a l'avinguda València cap a dos quarts de quatre de la matinada. La parella estava passejant per l'avinguda juntament amb un grup de dotze persones quan un vehicle va envair el carril contrari (que, a més a més, és l'únic carril de la carretera) i, circulant en direcció contrària, va dirigir-se cap al grup amb el clar objectiu d'atropellar-los. Les dotze persones van resultar il·leses, però la parella, un home de 31 anys i una dona de 30, van morir a causa de l'impacte del vehicle. L'individu va continuar circulant a gran velocitat fins que va caure amb el seu cotxe al riu del poble

Una baralla va desencadenar l'atropellament

Tal com han avançat els mitjans locals Las Provincias i Levante-EMV, el conductor del vehicle, un home d'uns 50 anys veí de Canals, estava en un bar del municipi de La Costrera quan va barallar-se amb un grup de persones que el van agredir. En veure que els seus agressors marxaven, l'home va sortir de pressa i corrent del bar i va agafar el cotxe, amb el qual volia venjar-se dels seus agressors. L'individu conduïa borratxo i com han confirmat les proves de drogues, també drogat, ja que havia consumit cocaïna i marihuana. Els testimonis dels fets han relatat que l'home va envair l'avinguda València, una avinguda d'un sol carril, i que circulava en sentit contrari a uns 80 quilòmetres per hora, en una zona on la limitació és de 30 quilòmetres per hora, segons ha pogut saber Levante-EMV. L'indivu buscava els seus presumptes agressors quan va topar-se amb un grup de dotze persones, i va acabar atropellant una jove parella que no tenien cap mena de relació ni amb els agressors ni amb la baralla ocorreguda. L'home, malgrat això, va continuar circulant en sentit contrari uns quants metres fins que finalment va caure amb el cotxe al riu Sants, just a sota del pont on acaba l'avinguda. 

La parella deixa un fill orfe de quatre mesos

L'impacte del vehicle va ser fatal per a l'home, que va morir a l'instant. La dona, per altra banda, va sobreviure a l'impacte i va ser evacuada d'emergència a l'Hospital Lluís Alcanyils de Xàtiva on, malauradament, ha acabat morint després de cinc hores. Segons han relatat als mitjans fonts properes a les víctimes, la parella, que venia d'Honduras, feia poc que s'havia instal·lat al municipi de Canals, i tenien un fill de tan sols quatre mesos. 

La Policia Local va detenir el conductor per un presumpte delicte contra la seguretat viària amb conducció temerària.  Fins al lloc dels fets van desplaçar-se la Policia Local de Canals, la Guàrdia Civil de Canals, els serveis sanitaris del municipi i una patrulla policial del poble del costat, Alcúdia de Crespins.