Els Estats Units tornen a viure un episodi terrible per culpa del lliure accés a les armes. En aquest cas, es tracta d'una dona de Florida que ha estat acusada d'homicidi involuntari després que el seu fill, de només 2 anys, trobés una pistola i disparés el seu pare per l'esquena, provocant-li la mort, segons les autoritats.

El pare, Reggie Mabry, de 26 anys, estava jugant tranquil·lament a un videojoc a la seva casa d'Orlando (Florida) quan va passar el terrible succés. El menor dels seus tres fills va aconseguir agafar la pistola que posseïa el pare, una Glock 19, i va disparar, segons un informe d'arrest de la policia del comtat d'Orange. L'home i la seva dona, Marie Ayala, de 28 anys, van ser anteriorment condemnats per delictes de llei, per la qual cosa no se'ls permetia posseir armes, afirma el policia John Mina en una conferència a la premsa. La parella estava en llibertat condicional per negligència infantil i càrrecs de narcòtics.

Un lloc accessible

En ser el nen menor, la mare ha estat acusada d'homicidi involuntari, negligència i possessió d'armes de foc, segons les autoritats. Per tant, la dona s'enfronta a 15 anys de presó si finalment és condemnada per homicidi involuntari. En declaracions als mitjans, el policia Mina va afirmar que l'arma no estava guardada correctament. De fet, segons l'agent, el nen tenia fàcil accés i, el resultat d'aquest greu error, és una tragèdia.

La policia d'Orlando va rebre un avís de trets en una casa. Al principi, els agents pensaven que es tractava d'un suïcidi, encara que es van trobar una escena ben diferent. Marie Ayala els va dir que havia estat el seu fill qui havia disparat amb una arma de foc el seu pare, segons informa el policia Mina. La mare va sentir un tret a casa i, quan va anar a veure què havia passat, es va trobar el seu marit tirat a terra amb un bassal de sang. Ayala va desarmar el seu fill i va començar a fer-li compressions toràciques a la seva parella. Poc després, van arribar els sistemes d'emergència i van portar Reggie Mabry a l'hospital.

Davant del dubte de com podia haver agafat el menor l'arma, la mare no va saber què contestar. Primer va assegurar als agents que es trobava en una bossa morada que era a terra. Més tard va dir que l'amagaven en un compartiment i, després, que era en una caixa forta dins d'un armari. Però el cert és que va haver de ser en un lloc molt accessible per al nen

Les armes, a debat

Aquest succés ocorre en un moment en el qual s'estan proposant mesures de control d'armes en l'àmbit federal després de diversos tirotejos massius en escoles durant les últimes setmanes. L'assassinat, encara que accidental, també subratlla la violència no desitjada que pot resultar d'un fàcil accés a les armes als Estats Units, afirmen els partidaris a establir més control. Durant la pandèmia, les morts no intencionades provocades per nens van augmentar perquè hi va haver més nens en cases amb armes no assegurades.

El policia Mina ha assenyalat que la tragèdia d'Orlando era "molt previsible" i que ha provocat que els nens perdin els seus dos pares. El pare està mort, mentre que la mare entrarà a la presó.