Detenen el líder d'una xarxa d'estafa a Puertollano (Ciudad Real). Amb l'ajuda d'altres 11 persones, que estan sent investigades, ha aconseguit estafar 50.000 euros a gent que demanava crèdits al banc.

Detingut per estafa a Puertollano

La Guàrdia Civil ha detingut a un home a Puertollano (Ciudad Real) i ha investigat a altres onze persones en diferents províncies com a presumptes autors d'estafes mitjançant l'oferiment de crèdits falsos a través d'internet, una operació que es va iniciar per la denúncia d'una veïna de Sineu (Mallorca).

A presó preventiva per un delicte d'estafa

Segons explica la Guàrdia Civil, el cap de la xarxa és un home de 61 anys que va ser posat a disposició judicial i es troba a la presó preventiva.

La recerca, que van desenvolupar agents de la Guàrdia Civil d'Inca, va començar amb la denúncia d'una dona de Mallorca que va efectuar diferents pagaments per a obtenir un préstec amb molt baix interès que s'oferia a través d'una xarxa social.

Es feia passar per un banc francès i oferia crèdits per internet

El presumpte estafador, ajudat per altres onze persones residents en deu províncies, es feia passar per una entitat financera francesa i iniciava converses per a concretar el crèdit mitjançant correus electrònics o missatges telefònics.

Sol·licitava ingressos bancaris d'entorn de 1.000 euros per "desbloquejar" el préstec i altres transferències per conceptes com a impostos francesos o gestió internacional, explica la Guàrdia Civil.

Investiguen onze còmplices de l'estafa

Finalment van ser identificats el detingut i els seus còmplices, als qui s'atribueixen almenys dotze delictes d'estafa per uns 50.000 euros en total, diners que transferien a diversos països africans.

Detenen l'estafador de l'amor a Barcelona

Aquesta no ha estat l'única estafa detectada en els últims dies i, de fet, aquest dissabte han detingut a Albert Cavallé, conegut popularment com "l'estafador de l'amor" a Catalunya. El motiu? Presumptament, ha estafat 70.000 euros a una discapacitada.