Ha tornat a caure. Es tracta d'Albert Cavallé, el conegut com l'estafador de l'amor i els Mossos d'Esquadra l'han tornat a detenir. És la novena vegada que és detingut. Com en les altres ocasions, ja està en llibertat.

Té causes obertes en gairebé tots els jutjats de Barcelona per, presumptament, haver estafat a dones, prometent de tot, sobretot amor, a canvi de diners, que a poc a poc, i com ja han confirmat algunes sentències, Cavallé anava robant a les seves víctimes.

Ha estafat, presumptament, 70.000 euros a una dona malalta

Els Mossos d'Esquadra han confirmat aquest dissabte que s'ha detingut Cavallé després d'una investigació d'agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Nou Barris per haver estafat, segons la policia, 70.000 euros a una dona malalta a qui va conèixer a finals de l'any passat a través d'una aplicació de contactes.

El conegut com l'estafador de l'amor inicia suposades relacions sentimentals amb dones que coneixia per internet i s'aprofitava d'elles. El cas descobert ara pels Mossos es va iniciar al mes d'octubre passat, quan es va iniciar la relació, i a mesura que es va anar guanyant la seva confiança li va començar a demanar diners per satisfer les seves necessitats amb l'excusa que els necessitava per resoldre qüestions personals importants.

albert cavalle detencion

Imatge d'arxiu d'una altra detenció d'Albert Cavallé, al centre de Barcelona / ElCaso.cat

Feia creure que havia de pagar una operació greu del seu pare en un país estranger o per pagar els honoraris d'un advocat per recuperar una herència.

Els investigadors imputen a Albert Cavallé els delictes d'estafa continuada, furt a interior de domicili, apropiació indeguda de vehicle i obstrucció a la justícia.

Una amiga de la víctima va denunciar els fets

La investigació es va iniciar a principis d'any a partir de la denúncia d'una amiga de la víctima que explicava als Mossos d'Esquadra que una companya de la feina estava sent víctima d'una estafa. La denunciant va aportar tota mena de detalls sobre la situació en què es trobava la seva amiga, va explicar que patia esclerosis múltiple i que des de feia uns mesos havia conegut un home a qui li estava donant una part molt important dels seus estalvis i a qui fins i tot li havia comprat una motocicleta de gran cilindrada després de demanar un crèdit.

Així mateix va aportar el nom del presumpte estafador i els investigadors van comprovar que era un vell conegut de la policia: Albert Cavallé.

Amb totes les dades que va facilitar l'amiga, es van posar en contacte amb la víctima i el seu entorn. Tot i que la dona en un primer moment no va voler denunciar, a mesura que va passar el temps i en adonar-se que la situació que patia era cada vegada més asfixiant, va denunciar els fets el mes de març passat. La víctima va ser conscient en aquell moment que la relació que l'home mantenia amb ella era un engany a canvi d'obtenir un benefici econòmic.

Albert Cavallé - Sergi Alcazar

Albert Cavallé, als jutjats de Barcelona / Sergi Alcàzar

Des de l'inici de la relació, i segons les investigacions dels Mossos d'Esquadra, s'ha pogut constatar que el compte corrent de la víctima va minvar fins a una reducció de 70.000 euros, dels quals més de 36.000 eren transferències i enviaments de diners a l'investigat. Segons la policia, Cavallé va amenaçar a la dona i també al seu entorn.

Detingut en un restaurant de l'Eixample

El passat divendres 21 de maig Albert Cavallé va ser assaltat i detingut en un restaurant de l'Eixample de Barcelona, on havia quedat amb un periodista. El van detenir agents de Nou Barris per ordre d’una intendenta de Mossos que portava el cas. Cavallé estava en cerca i captura policial, el que es coneix, en l’argot de Mossos, com “vermell”. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat.

La detenció de la setmana passada és una més de les vuit que ja havien practicat contra ell els Mossos d'Esquadra. La majoria per fets relacionats. Té diverses antecedents estafes realitzades amb el mateix modus operandi sobretot durant els anys 2016 i 2018. 

Durant aquest temps, i tal com ell mateix va publicar a les xarxes socials, mantenia un elevat ritme de vida: escorts, sopars de luxe, viatges i hotels de cinc estrelles.