Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 39 anys i una dona de 45, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Molins de Rei, per suposadament estafar més de 53 clients que tenien una targeta d'una botiga de mobles i fer compres per valor de més de 114.000 euros al seu nom. L'home era extreballador de la botiga de mobles, però encara tenia accés a les bases de dades dels clients, cosa que aprofitava per fer-se passar per ells i comprar productes a càrrec seu.

Estafa bancaria d'una parella de Molins de Rei

La investigació es va iniciar el 18 d’agost del 2020 arran de la denúncia d’una dona que explicava que s’havien fet diversos càrrecs fraudulents associats a una targeta de crèdit que tenia vinculada a una empresa de mobles. Durant la fase d’investigació, es va comprovar que s’havien produït nombroses denúncies amb aquesta metodologia delictiva i els càrrecs fraudulents sempre es feien en comerços ubicats majoritàriament a Molins de Rei.

Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

En tots els casos, les víctimes tenien la targeta a la seva disposició, ni els la sostreien ni la duplicaven i, per tant, les dades sortien de la base de dades de clients de l’establiment.

Els agents van esbrinar que un extreballador de l’empresa que s’encarregava de gestionar aquestes targetes, encara podia accedir a la base de dades en què constava tota la documentació dels clients que sol·licitaven una targeta de crèdit al comerç, tant la bancària com la personal, recull l'ACN. 

Un cop aconseguia les dades, l’estafador feia una trucada al banc de la víctima i, fent-se passar per ella, demanava que associessin la targeta de crèdit amb un nou número de telèfon. Això no li suposava cap problema, ja que disposava de tota la informació requerida pel banc per fer la modificació. Un cop fet el canvi, l’estafador podia pagar les seves compres amb el telèfon de prepagament que havia facilitat al banc i els càrrecs es repercutien al compte corrent de la víctima.

53 estafes per 114.263 euros

Per tots aquests indicis, el passat 19 de maig, els investigadors van detenir a la parella. El dia següent, amb l’autorització del jutjat d'instrucció número 6 de Sant Feliu de Llobregat, es va realitzar una entrada i perquisició al domicili de l’extreballador i la seva parella, ubicat a Molins de Rei.

Durant l’escorcoll es va detenir la parella i es va intervenir documentació associada a les estafes, diverses targetes SIM i telèfons mòbils que havien estat usats en les estafes. Fins a la data se’ls acusa de 53 estafes, amb les quals haurien aconseguit 114.262,89 euros. Els detinguts van passar 21 de maig a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat que va decretar llibertat amb càrrecs pel dos.