Una dona ha estat víctima d'una estafa de criptomonedes per part de dos homes, de 39 i 43 anys residents a Castelldefels (Baix Llobregat), que van enganyar-la per tal que invertís milers d'euros en la seva empresa de mineria de criptomonedes bitcoin. La víctima, que després d'efectuar la inversió no va tenir més informació sobre l'empresa dels estafadors, va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra. Finalment, després de mig any investigant, els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Penedès han aconseguit detenir els dos presumptes estafadors, acusats d'haver comès un delicte d'estafa. 

La víctima va conèixer un dels estafadors i aquest la va convèncer de participar en la seva empresa de criptomonedes

Els fets es remunten a principis d'any, quan la dona que ha patit l'estafa va conèixer un dels estafadors durant una estada fora del país. Conversant amb l'home, aquest va explicar-li que, d'entre altres negocis, tenia una empresa dedicada a la mineria de criptomonedes bitcoin. El presumpte estafador i la víctima van mantenir diverses converses fins que, en un punt d'aquestes, l'home va convèncer la dona perquè invertís en la seva empresa, assessorant-la sobre com fer-ho: el primer pas consistia a fer una inversió inicial per adquirir el material necessari per a minar bitcoins. La víctima fins i tot va viatjar fins a Castelldefels per tal de trobar-se amb els dos responsables de l'empresa. 

La dona va comprar material electrònic per valor de 24.000 euros assessorada pels estafadors

La inversió que els presumptes estafadors demanaven a la dona no era pas petita, sinó que ascendia fins a la suma de 24.000 euros. La dona, tanmateix, va transferir aquesta gran quantitat a l'empresa dels dos individus a principis d'aquest any 2021. Els dies transcorrien i ella no rebia cap documentació on es veiés reflectida o justificada la inversió; tampoc va rebre el material electrònic que suposadament havia adquirit, i els dos homes van començar a respondre les inquietuds i sol·licituds de la víctima amb excuses. Segons han revelat els Mossos d'Esquadra, deien a la dona que "ells mateixos instal·larien el material a la seu de l'empresa" per tal de minar les criptomonedes. Al cap d'unes setmanes, però, van començar a dir-li que "estaven en tràmits per vendre el material" i que li tornarien els diners "en uns mesos". 

El temps passava i la víctima no sabia res ni del material, ni dels seus diners. El mes de març, farta de la situació i sent conscient que havia estat víctima d'una estafa, va interposar una denúncia formal contra aquests fets. 

Una investigació que ha conclòs sis mesos després

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Penedès són els que s'han fet càrrec de la investigació, la qual ha conclòs sis mesos després que la víctima interposés la denúncia. Tal com ha confirmat la policia catalana, els suposats tràmits dels quals parlaven els estafadors a la víctima eren mentida, i el valor del material que ella havia adquirit era molt més baix que el que havia pagat: tenia un preu real de 10.000 euros. Com que els agents van poder identificar tant els presumptes estafadors com l'estafa, el passat dimecres, 14 de setembre, van ser detinguts. Els dos homes ara ja estan en llibertat, tot i que amb l'obligació de presentar-se al jutjat sempre que siguin requerits.