Els Mossos d'Esquadra alerten d'una estafa de criptomonedes que s'ha posat molt de moda: es tracta d'una estafa perillosa pensada al detall per treure't tots els diners. Els estafadors son molt convincents i hi ha moltes persones que han picat i ho han perdut tot. Per aquest mateix motiu, la Policia ha compartit tres passos per saber si t'estan intentant enganyar.

El modus operandi sempre acostuma a ser el mateix: primer et contacten per telèfon i t'intenten convèncer per tal que inverteixis en criptomonedes. Els falsos teleoperadors t'expliquen tots els diners que guanyaràs si fas una gran inversió econòmica en criptomonedes.

T'ensenyen una pàgina web molt convincent per l'estafa de criptomonedes

Per fer l'estafa encara més convincent, t'ensenyen una pàgina web on pots veure diferents tipus de gràfics i dades falses dels suposats beneficis que obtindràs amb les criptomonedes. A partir de llavors, comencen a contactar amb la víctima de manera habitual per generar un vincle de confiança.

Es guanyen la confiança de la víctima per les falses inversions

Un cop ja s'han guanyat la confiança de la persona estafada, comencen a demanar-li quantitats de diners més elevades sota la falsa promesa de què els seus beneficis es multiplicaran. No obstant això, no recuperaran mai els diners de la inversió: ja que els estafadors s'ho queden tot.

Criptomonedes / El Periódico
Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa de criptomonedes que s'està fent molt popular i expliquen com evitar-ho / El Periódico

"Els estafadors t’enganyen amb falses inversions en criptomonedes"

"Els estafadors t’enganyen amb falses inversions en criptomonedes de maneres molt sofisticades. Amb webs falsos simulen gràfics i dades per fer-te creure que tindràs grans guanys i, quan has invertit molts diners, desapareixen. No facis cap pagament i denuncia", expliquen els Mossos d'Esquadra en una piulada.

Denuncia l'estafa de les criptomonedes

Si et truquen amb aquesta estafa, penja immediatament el telèfon. En cas que hagis fet les suposades inversions, pots acudir a qualsevol comissaria per denunciar aquest delicte d'estafa, que s'ha posat molt de moda en els darrers mesos.