Un incendi d'un pis d'Albacete (Castella-La Manxa) destapa un presumpte cas de violència masclista en l'àmbit de la llar. El cadàver d'una dona de 50 anys va aparèixer aquest dissabte en un habitatge de la ciutat, al carrer Verge del Pilar, després que els bombers extingissin el foc de la sala d'estar. Allà, un cop van rescatar l'home i, pel que sembla, propietari, van trobar el cos sense vida de la que seria la seva nòvia o companya sentimental. La resta de veïns no van patir cap tipus de problemes ni intoxicacions per inhalació de fum, per la qual cosa no van ser evacuats. L'alerta als serveis d'emergències va arribar a les 3.33 hores del dissabte i les flames van començar a cremar el saló.

Mort violenta de la dona i secret de sumari

Un cop extingit el foc a l'habitatge, els equips d'emergències i seguretat van procedir a la seva avaluació. Però van trobar-se amb el cadàver. En un primer moment, podria pensar-se que es tractava d'una mort accidental provocada pel foc o la inhalació de monòxid de carboni degut a l'intens fum que va inundar les diferents habitacions. Però no va acabar de convèncer als agents de la Policia Nacional encarregats de la investigació ni, potser, tan sols als altres membres de la Policia Local d'Albacete que van traslladar-se aquest dissabte fins al lloc dels fets. La suposada companya sentimental, A. C., no residia amb ell oficialment ni tampoc constava com arrendatària o copropietària del pis. Un cop realitzada l'autòpsia, la policia va detenir l'home com a presumpte autor de la mort de la dona i d'un crim per violència masclista.

Tot apunta que la dona ja estaria morta en el moment que va iniciar-se el foc. Per la qual cosa, s'hauran d'esclarir les causes de l'incendi. L'home, que convivia amb la víctima al pis, passarà a disposició judicial els pròxims dies per aquest presumpte crim masclista. La Junta de Castella-La Manxa ja ha avançat que es personarà al procés judicial obert com acusació particular.

Concentració i dos dies de dol a Barrax

A. C. era natural del poble de Barrax (Albacete). L'ajuntament del municipi ha decretat dos dies de dol per la mort de la dona de 50 anys a mans, presumptament, de l'arrestat. A més, hi ha hagut una concentració aquest dilluns per la tarda d'unes 300 persones (la localitat té 1.808 habitants, el que suposa més del 16% de la població) per condemnar el crim de la seva veïna. Tot i això, encara no es coneixen més informacions sobre el violent succés, atès que s'ha decretat el secret de sumari sobre el cas.