Més de 50 anys de presó. Aquesta és la condemna que han rebut dos pares acusats de matar els seus dos bebès al municipi de Caudete, a Albacete, el gener de 2018 i el juny de 2019. La Secció Segona de l’Audiència Provincial d’Albacete també ha condemnat l’àvia paterna a cinc mesos de presó en considerar que va ser cooperadora dels crims per omissió d’un delicte de maltractament habitual.

La mare ha rebut una condemna de 45 anys de presó pels dos assassinats, 17 anys i mig per cinc delictes de lesions i més de tres anys i mig per dos delictes de maltractament habitual. Per la seva banda, el pare ha estat condemnat pel tribunal a 40 anys de presó per dos delictes d’assassinat, deu anys per cinc delictes de lesions i tres anys i mig pels delictes de maltractament habitual.

Van maltractar els dos nens i els van acabar matant

El jutge considera provat que els pares van aprofitar la intimitat de la llar i la indefensió del seu primer fill per sotmetre’l a un ambient hostil i donar-li cops, arribant-lo a llençar violentament des de lluny sobre una cadireta de nadó. En una ocasió li van fracturar la clavícula d’un cop i no el van portar a cap centre hospitalari perquè rebés atenció mèdica. Finalment, li van colpejar el cap contra una superfície dura i li van provocar un greu traumatisme cranioencefàlic, pel qual va acabar morint a l’Hospital d’Albacete el gener de 2018.

Poc més d’un any després, el febrer de 2019, la parella va tenir el seu segon fill, al que també van sotmetre a maltractaments. El 28 de juny d’aquell any, quan el nadó només tenia quatre mesos, li van donar un fort cop a l’esquena que li va provocar una fractura a les costelles. Aquesta lesió li va acabar produint un hemotòrax, col·lapse respiratori, hipòxia, atelèctasi pulmonar i una greu insuficiència respiratòria que li va acabar provocant la mort.