Un home de 30 anys va agredir la seva nòvia a Lleida (Segrià) i després va amenaçar-la amb cremar-la viva al pis on residien, amb ella dins. La Guàrdia Urbana de la capital de ponent l'ha detingut com presumpte autor d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar per maltracte i intimidacions. Els fets, segons ha informat la policia local aquest dilluns, van succeir aquest diumenge de matinada quan la dona va alertar que la seva parella l'havia amenaçat amb calar foc al seu pis amb ella dins. La víctima, en arribar els agents, va explicar-los que no era el primer cop que l'individu l'agredia i que, fins i tot, en anteriors ocasions li havia provocat lesions lleus. La forta discussió que va acabar en un possible cas de violència masclista va ocórrer sobre les quatre de la matinada en un habitatge de l'avinguda Alcalde Porqueres de la ciutat, ha avançat Segre. Via urbana que uneix la localitat amb la N-230 en direcció Vielha (Vall d'Aran) i l'A-2.

La dona no va voler denunciar per por que s'emportés els seus fills

Una patrulla de la Guàrdia Urbana va desplaçar-se fins l'habitatge en rebre l'avís. Un cop allà, la dona va explicar les amenaces de la seva parella de cremar-la viva al pis, a més d'altres episodis de violència masclista anteriors i recurrents. No obstant això, no va voler presentar denúncia formal contra ell per por que s'emportés els seus fills. Però, amb els antecedents que havia relatat la nòvia i la gravetat de la intimidació de calar foc a l'habitatge per matar-la, els agents van decidir arrestar a l'individu, tot i no haver-hi demanda oficial.

El presumpte agressor passarà durant el dia d'avui a disposició del jutjat de guàrdia corresponent, que haurà de determinar si els fets són suficients sense denúncia per anar a judici, segons ha explicat el mitjà citat. En molts dels casos de violència masclista la víctima acostuma a negar-se a presentar una demanda formal. Sol ser, com el d'aquesta dona, per represàlies, ja que tal com va explicar tenia por que l'home s'emportés els seus fills. També es donen negatives a querellar-se per raons econòmiques, sentimentals o d'altre índole.