Aquest dilluns al matí, Dani Alves ha pogut pagar el milió d'euros de la fiança que li permetran abandonar la presó de Brians 2, on ha estat tancat de manera provisional els darrers 14 mesos. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha comunicat que al compte de la secció 21a de l'Audiència de Barcelona ja consta l'ingrés d'aquest aval. Alves ha estat condemnat a quatre anys i sis mesos entre reixes per la violació d'una jove de 24 anys a la discoteca Sutton de la capital catalana; una pena que, ara, podrà eludir. 

Problemes per aconseguir els diners 

El passat dimecres es va autoritzar que quedés en llibertat amb mesures cautelars si pagava aquesta fiança milionària, que, malgrat tot, li ha costat un parell de dies reunir. Els seus béns estan embargats per un altre procediment judicial que té obert al Brasil, i el pare de Neymar, qui li va proporcionar els diners necessaris per pagar la indemnització a la víctima, s'ha negat a ajudar-lo en aquest cas. 

 

El litigi que va guanyar contra l'Agència Tributària, però, li ha permès abonar l'elevada quantitat. L'administració fiscal li devia al futbolista prop de set milions d'euros, i han estat aquests diners els que ha fet servir per finançar la seva posada en llibertat. La seva sortida estava prevista per a finals de la setmana passada, però la seva defensa, liderada per l'advocada Inés Guardiola, no va aconseguir ingressar a temps la fiança en el termini estipulat, fins a les dues del migdia del divendres, i Alves ha hagut de passar el cap de setmana a la cel·la de Brians 2. 

Ara, ja és només qüestió d'hores que Alves pugui abandonar aquest centre de Sant Esteve Sesrovires, a les portes del qual l'expectació mediàtica és màxima, amb desenes de càmeres dels mitjans de comunicació apostats a l'espera d'aconseguir les primeres imatges de Dani Alves en llibertat. Per a això, però, cal esperar que es duguin a terme els tràmits interns de la presó, així com a la redacció de l'auto de llibertat provisional de l'Audiència de Barcelona.