Dani Alves ja ha sortit de la presó de Brians després de passar 430 dies entre reixes. El defensa va ser condemnat fa menys d'un mes a quatre anys i sis mesos de presó per l'agressió sexual a una noia de 24 anys a la discoteca Sutton de la capital catalana. El passat dimecres, a més, l'Audiència de Barcelona va autoritzar que quedés en llibertat provisional i amb mesures cautelars si pagava una fiança d'un milió d'euros. I així ha estat, un cop ha aconseguit els diners. Aquest dilluns a la tarda el futbolista ha travessat les portes del centre penitenciari i ha sortit de Brians 2, on estava tancat des del 20 de gener de 2023.

 

Una vegada ha sortit de presó, però, el brasiler nacionalitzat espanyol haurà de comparèixer cada divendres davant de l'autoritat judicial. Això és, fonamentalment, per confirmar que no s'ha escapat i que continua a Espanya. A més, se li prohibeix al futbolista acostar-se a menys de mil metres del domicili de la víctima, el seu lloc de treball i qualsevol altre espai que pugui freqüentar la jove, ni comunicar-se amb ella. Durant els pròxims mesos no podrà sortir de l'Estat i, per tant, té prohibit tornar al seu país d'origen, el Brasil.

L'advocada de Dani Alves, Inés Guardiola, i el futbolista a la sortida de Brians 2 / David Zorrakino
L'advocada de Dani Alves, Inés Guardiola, i el futbolista a la sortida de Brians 2 / David Zorrakino, Europa Press

Dani Alves surt de presó sense maleta

El defensa ha sortir de la presó de Brians 2 sense cap tipus de maleta ni bossa. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, algunes de les seves pertinences les ha donat als interns del mòdul on ha estat els darrers 430 dies i la resta les ha depositat a ingressos. Allà, podran ser recollides per ell o per persones autoritzades sempre que portin la deguda autorització signada per Dani Alves. Les mateixes fonts apunten que el brasiler ha sortir seré i molt tranquil del centre penitenciari, on sembla que ha portat força bé l'any i dos mesos que ha passat entre reixes.

Expectació mediàtica a la presó de Brians 2

La sortida de presó de Dani Alves estava prevista a finals de la setmana passada, i va crear, dijous i divendres, una gran expectació mediàtica a Brians 2, amb desenes de càmeres i mitjans de comunicació concentrats a les portes —una escena que s'ha repetit aquest dilluns—, amb la pancarta "Tots som Núria" de fons, per la cuinera assassinada per un intern al centre penitenciari de Mas d'Enric. El futbolista, però, no va aconseguir reunir a temps, abans de les tres de la tarda de divendres, el milió d'euros que havia d'abonar a l'Audiència de Barcelona per poder sortir de la presó, i va haver de passar el cap de setmana tancat

Expectació mediàtica a les portes de Brians 2 per Dani Alves / GRS
Expectació mediàtica a les portes de Brians 2 per Dani Alves / GRS

Aquest dilluns al matí, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que la defensa de Dani ha pogut ingressar els diners de la fiança, que són els mateixos que ha guanyat al litigi contra l'Agència Tributària, que li ha hagut de retornar prop de set milions d'euros. Des que el compte de la secció 21a de l'Audiència de Barcelona registrés el dipòsit de la fiança fins que Alves ha pogut abandonar efectivament el centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires, han hagut de passar un parell d'hores, mentre es van dur a terme els procediments interns de la presó i es va redactar la interlocutòria de llibertat provisional. Finalment, Alves ha sortit de la presó poc abans de dos quarts de cinc de la tarda.

L'advocada de Dani Alves i el futbolista a la sortida de Brians 2 / David Zorrakino, Europa Press
L'advocada de Dani Alves i el futbolista a la sortida de Brians 2 / David Zorrakino, Europa Press

Els funcionaris eren a les portes de la presó protestant

La sortida de Dani Alves de la presó de Brians 2 s'ha fet entre una gran expectació mediàtica i amb els funcionaris de presons manifestant-se. La imatge que ha deixat aquesta protesta ha estat la de l'advocada Inés Guardiola amb l'exfutbolista travessant una multitud de persones amb pancartes per l'assassinat de la Núria a Mas d'Enric.