Dani Alves ja té el milió d'euros que necessita ingressar per poder sortir de la presó de Brians on, des del gener de 2023, dorm cada nit. Fa menys d'un mes va ser condemnat a quatre anys i sis mesos de presó per l'agressió sexual que va cometre al reservat de la discoteca Sutton de Barcelona i avui l'Audiència de Barcelona ha autoritzat que surti de la presó si paga una fiança d'un milió d'euros.

Ja té els diners i espera que aquest dijous, a primera hora, segons han explicat fonts de la defensa de l'exfutbolista, puguin ingressar-los al compte corrent del jutjat i es dicti la interlocutòria de llibertat i pugui sortir per la porta de Brians.

I ara què?

Però què podrà fer quan surti de la presó, on ha estat més de 425 dies tancat? Tot i que tornarà a gaudir de la llibertat que tenia fins al 20 de gener de 2023, quan va ser detingut pels Mossos i ingressat, aquell mateix vespre, a la presó, no podrà sortir de l'Estat i no podrà tornar al Brasil. Junt amb el milió d'euros, que La Vanguardia assegura que li ha deixat el pare i representant de Neymar, el brasiler també ha hagut d'entregar els seus dos passaports, l'espanyol i el brasiler. D'aquesta manera, formalment, no podrà sortir de l'Estat, si bé és cert que la mobilitat està garantida per l'interior de l'espai Schengen.

Quan surti de la presó, també, haurà de comparèixer cada set dies davant de l'autoritat judicial, per confirmar que no s'ha escapat i donar fe que segueix a Catalunya. La interlocutòria que s'ha conegut avui també prohibeix al futbolista acostar-se a menys de mil metres del domicili de la noia de 24 anys a qui va violar, del seu lloc de treball i de qualsevol altre lloc que pugui freqüentar la jove, així com comunicar-s'hi per qualsevol mitjà.

Menys risc d'escapar-se, segons l'Audiència

L'Audiència de Barcelona raona que, després de la condemna a quatre anys i mig de presó imposada a l'acusat, ha disminuït el risc de fuga vinculat a la gravetat de la pena i, encara que admet que "persisteix" cert perill, aquest pot ser "contrarestat" amb altres mesures, com la fiança d'un milió d'euros imposada i la prohibició de sortir de l'Estat. La defensa de l'exdefensa ja va avisar que demanaria l'excarceració d'Alves, que ja ha complert un 25% de la condemna.