Daniel Sancho trenca el seu silenci. El jove espanyol acusat d'assassinat premeditat del cirurgià colombià Edwin Arrieta s'ha mostrat tranquil i "convençut" que l'"absoldran" al judici que se celebrarà el proper 9 d'abril a Tailàndia. Així ho ha expressat a EFE, asseverant que va actuar en "defensa pròpia". Aquesta resposta ve donada en ser preguntat per la possibilitat d'una sentència condemnatòria per assassinat al país asiàtic, el qual preveu la pena capital per a delictes de sang.

L'espanyol, que inicialment va confessar el crim i es troba a presó provisional des del passat 7 d'agost, va revelar que es troba "bé d'ànim" i amb ganes que comenci el judici, que se celebrarà entre el 9 d'abril i el 3 de maig en un tribunal de Samui. Les informacions que s'han fet públiques els últims mesos demostren les contradiccions dutes a terme tant per les famílies de l'acusat i de la víctima com de la mateixa policia tailandesa, amb irregularitats i el cap de la investigació, el subdirector Surachate Hakparn conegut com a Big Joke, acusat de corrupció.

Sancho diu que vol "aclarir distorsions i mentides"

"(Em sento) amb ganes d'afrontar-lo, que per fi se m'escolti i poder aclarir les distorsions, els malentesos i totes les mentides que s'han dit", va manifestar a l'agència citada els passats 13 i 14 de març. "El meu objectiu al judici és demostrar que va ser en defensa pròpia. Demostraré el que realment va passar", va sentenciar Sancho des de la presó de l'illa tailandesa de Samui on no es permet l'accés d'aparells electrònics a la sala de visites, que s'ha de realitzar amb una mampara de vidre i comunicant-se per un telèfon.

En qualsevol cas, Sancho afirma que la mort d'Arrieta del passat 2 d'agost en un bungalow llogat per ell mateix va ser deguda a una baralla durant la qual el colombià es va colpejar el cap. "Va ser una baralla que jo no vaig començar i que va tenir un desenllaç fatal que jo mai no hauria volgut", remarca l'acusat. De fet, l'autòpsia del cirurgià no ha aconseguit aclarir una causa concloent de la mort, tot i que cal recordar que no s'han trobat algunes part del seu cos, que va esquarterar Sancho. "Crec que es farà justícia quan per fi se m'escolti", va apuntar el jove.